מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה ניתן לעשות עם ילד שגונביעלי09/04/2009
יש לי אחיין בן 6 וחודשיים ואחותי מתלוננת על כך שכשהם הולכים לכל מיני מקומות או ניפגשים עם חברים שלו הוא לוקח דברים בסתר וכשמרגישים שהדבר נעלם הוא בקור רוח אומר שלא ראה בעוד החפץ אצלו בכיס אם זה כסף או חפץ מסויים בעבר אבא שלי היה נותן לו כל הזמן כסף לקופת חיסכון האם זה גרם לו לתאווה . אם אמא שלי מניחה כסף על השולחן הוא לוקח ולא אומר דבר גם כששואלים אותו מחביא בתחתונים מפני שאחותי החלה בחיפושים בכיסיו .
לאחרונה נכנסו לחנות והוא פתח קופסא אטומה של טרקטור אולי כדי לקחת אותו.
הבת שלי קיבלה מתנה גומיות והוא לקח בלי שנשים לב וכשחיפשנו הוא ממש בקור רוח טען שהוא לא יודע איפה זה ואני בעדינות אילצתתי אותו לבדוק בכיסים עד שהביא לביתי .
עם חברה של אחותי הוא לקח לביתה מחזיק מפתחות והם לא הפסיקו לחפש והילדה צרחה שהיא רוצה רק שימצאו לה את זה ורק בבית אחותי ראתה אותו מוציא את זה בחדרו מהכיס אחרי שטען בפני כולם שלא ראה זאת בכלל וראה את הילדה בוכה .
מה ניתן לעשות אחותי החלה להסביר על משטרה ולקחה אותו לסיור ליד תחנת משטרה והוא בכה אך אני לא חושבת שזה יעזור אנא תנו לנו תשובה
להתייחסותכם נודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד גונב -מה הוא אומר ?
ליאת גרוס09/04/2009.. שלום מיכלי
קודם כל חשוב לדעת כי אם ה ילד גונב אין בזה כל סימן לפעילות פלילית בעתיד. רב הגנבים הפליליים לא התחילו בגניבות קטנות מהסובבים אותם..דבר שני לפני שמאשימים צריך להיות בטוחים ב100 אחוזים, אם הילד חף מאשמה לגבי הגנבה שבה אתם מאשימים אותו, ייקח הרבה זמן לתקן את הנזק שעשיתם. הילד יחוש דחוי והאמון ייסדק, משני הצדדים. הוא יהיה בטוח שאתם לא בוטחים בו והוא, מצדו, יחוש חוסר אמון כלפיכם.
בדרך כלל ילדים לא גונבים בגלל שחסרים להם מזומנים, משום שהם לא מכבדים את זכויות הזולת, או משום שאינם מסוגלים להבחין בין טוב לרע. הם אפילו לא גונבים כדי לספק תיאבון בלתי נשלט או תאוות, למרות שהם עשויים להשתמש בכסף כדי לקנות מזון, צעצועים או דברים שחביבים עליהם.
למה, אם כן, ילדים גונבים? בחלק מהמקרים ילדים גונבים כדרך לבטא את רגשותיהם, או את החסר הרגשי שלהם בבית. זו הדרך שלהם להפגין את הצורך שלהם בתשומת לב נוספת, תמיכה או גילויי חיבה .
המלצתי היא לפעול בכמה מישורים במקביל:
1. יש לוודא כי לילד דמי כיס לבזבוז. ילדים צריכים שיהיה בידם מעט כסף להוציא על פי שיקול דעתם. זה לא צריך להיות סכום גדול,
2. במידה והילד נתפס "על חם" יש מקום להסבר חריף, לעונש, ולאיום בעונש נוסף במידה והדבר יחזור על עצמו. חשוב להסביר לילד כי להוריו מאד חשוב להמשיך ולתת בו אמון ואם ימשיך כך האמון יפגע.
3. חשוב להקשיב לילד (לא בהקשר הגניבות), להקדיש לו זמן איכות רב, לפחות שעה שלמה בשבוע רק לו. רק בכיף, בלי קשר לגניבות. שימו לב האם קרה משהו שמסביר את התחלת הגניבות ? מה עובר עליו ? האם חונב רק מחברים או גם מהוריו ? הוא בעצם צועק שיש איזט בעייה וצריך להבין מה היא ומול מי.
4. אם כל אלו לא עוזרים, כדאי לפנות לייעוץ מקצועי נוסף.
מקקוה שעזרתי
אשמח לשמוע כיצד הגיבה אחותך ומה קורה הלאה
חג שמח
ליאת
2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)