שיבוש הסדרי ראיה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שיבוש הסדרי ראיה
    שרי
    09/04/2009

אני גרושה כמעט שלוש שנים.הגרוש שלי ואני אימצנו ילד מגיל שלוש וכיום הוא בן תשע.היתה תקופה בהם הגרוש של קיים באופן חלקי את הסדרי הראיה עם הילד.לפני כשנה הוא התחתן ולפני פרק זמן קצר נולד לו ילד.בחודשיים האחרונים הוא כמעט ולא ראה את הילד בכלל בטענות שונות ומשונות.כשהסברתי לו את החשיבות של הקשר עם הילד,הוא אמר אני לא חייב לראות אותו אלא רק אם אני רוצה.אני מעריכה שזה הולך להיות המצב החדש בחייו של הילד שלי.ליבי נקרע מול המחשבה שהנוכחות שלו תהיה כמעט אפסית.הייתי מבקשת לדעת מה לומר לילד וכשתעוררנה שאלות כמו:מדוע אבא לא בא לקחת אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיבוש הסדרי ראיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ליפול במלכודות - הסדרי ראיה

ליאת גרוס
    09/04/2009

שלום שרי.
    אני מבינה למה ליבך נשבר. הילד כבר חווה פעם אחת הורים שנטשו אותו (תהה הסיבה אשר תהיה) ועכשיו זו תהיה פעם נוספת. אני מקווה שהאב המאמץ יחזור בו מהתנגדו ולאחר שיתרגל לנוכחות התינוק החדש, ימצא מקום גם לבנו המאומץ.
    נכון להיום את לא יכולה למנוע מבנך את הסבל באופן מוחלט. יש מציאות שאותה את לא יכולה להסתיר מילד בן 9. לא כדאי לשקר לו ולהמציא משהו כמו הוא נסע, הוא עסוק, הוא חולה וכו'. לא לשקר. ניתן לאמר לו כי את לא יודעת למה וכי הוא מוזמן לשאול את האב המאמץ ישירות. יש ביהנם קשר ? הוא יכול להתקשר אליו כרצונו ? בכל מקרה אל תקחי עלייך את האחריות על התנהגות האב.ואל תלכלכי על האב. תאמרי שאינך יודעת.
    את יכולה לאמר כי אם היית במקומו לא היית מוותרת על הילד בעולם כי הוא הדבר הכי טוב שקרה לך וכו'. תסיטי את הדיון לכמה הוא חשוב ומשמעותי לך ולא לכמה הוא פחות משמעותי כעת עבור האב. תגידי דברים שמדגישים את יתרונותיו וכוחותיו ושמי שלא נמצא איתו מפסיד.
    עם כל מה שהילד עבר עד כה, הוא בטח גיבש לעצמו כוחות שיאפשרו ו להתמודד גם עם זה.
    בהצלחה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו