מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה חוות דעתמיטל10/04/2009
ישנה בעיה שמפריעה לי מאוד לנהל חיים תקינים.
הנני אם לבחורה בת 22 ואני נמצאת במצוקה מסויימת עקב דרך ההתנהלות של בתי.
אם לומר את האמת הכל מבחוץ נראה יפה, ילדה יפהפייה שמקבלת כל הזמן מחמאות וחיזוקים אפילו מאנשים שאיננה מכירה, ילדה חייכנית ונעימה.
הבעיה היא שהיא חסרת בטחון ברמות מאוד גבוהות.
היא איננה נוהגת ללכת לבד למקומות כמו בנקים, קניונים וכו'..היא תמיד צריכה חברה/ידיד או אותי כדיי ללכת למקום כלשהו.
היה לה קשר בצבא עם בחור אך זה נגמר כעבור כמה חודשים.
לא היה לה חבר רציני מעולם למרות שאני יודעת(גם לפי מה שחברותיה מספרות)שיש לה המון מחזרים.
היא בקושי יוצאת בערבי שישי וכמעט ולא הולכת לחברותיה..הן כל הזמן באות אלינו הביתה..
היא אחת שעסוקה במראה שלה ולא נותנת לעצמה להשתחרר ולחיות את החיים.
היא כל הזמן אומרת שהעולם טוב רק לאנשים יפים וכאלה שלא נראים טוב לא מתקבלים לעבודות מסויימות ולא מקבלים את אותו היחס כמו אנשים שנראים טוב.
אני ממש דואגת לה מעצם הדרך שבה היא חושבת, אני מפחדת שהיא תחיה עד גיל מאוחר תחת הסינר שלי ואינני רוצה בכך. אני רוצה לראות אותה פורחת ומשגשגת לבד בכוחות עצמה,אני רוצה שתציב לעצמה מטרות בחיים כמו לימודים שכרגע היא רק חושבת עליהם כעל דבר שתעשה "כשייתחשק לה" ,אני רוצה שתחייה את החיים ושלא תשב בצד ותתן להם לעבור כאילו היו כעלה נידף ברוח.
האם אני אמורה להפנות אותה למקום מסויים שמטפל בבעיה הזו? או להמשיך לעמוד מהצד בתקווה שיגיע היום בו היא כבר לא תחשוש מהחיים כל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ליאת גרוס10/04/2009שלום רותי
את כותבת שאת נמצאת במצוקה עקב ההתנהלות של ביתך. האם היא במצוקה ? האם היא מודעת לכך שיש לה בעייה ? אם התשובה היא לא - אין לך הרבה מה לעשות חוץ מלאמר לה את דעתך ולהציע לה לפנות לייעוץ פסיכולוגי. בחורה בת 22 כבר אחראית על עצמה.
חשוב להבין שאת לא יכולה לפתור לה בעייה שלך. תנסי להביא אותה למצב שהיא תחוש שהיא זקוקה לעזרה ואז שהיא תיקח אחריות ותטפל בעצמה.
אם מבחינתה אין בעייה אז כדאי לקחת צעד אחורה. אני יודעת שזה קשה. עוד כמה חודשים תבדקי איתה שוב. היא כבר תגיע לשלב שבו היא תחוש שהיא משלמת מחיר ותחליט לטפל. את לא יכולה לקצר לה את הדרך. אלו החיים שלה
אף אחד לא אמר שקל להיות אמא...
אשמח להתעדכן
ליאת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)