עזרה דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחוף
    מתלבטת
    11/04/2009

שלום רב,

אני עומדת ללדת בקרוב ויש מספר נושאים שממש מטרידים אותי:

למרות שזה נשמע מזעזע ואני בכוונה נותנת דוגמאות קיצוניות תינוק שבוכה ולא מתייחסים אליו או שלא מחליפים לו חיתול יהיה יותר מחושל כתוצאה מכך? או שילמד להסתדר בכוחות עצמו וזה לא יפריע לו בפעמים הבאות? מה הוא בעצם חישול? האם תינוק זכר שתנתן לו המון אהבה יהיה רגיש ולא מחושל?

האם חיזוקים חיובים לילד יגרמו לו לדרוש מעצמו פחות? שאלה זו עלתה לי בעקבות ראיון עם חיים יבין שטען שאימו לא הייתה מרוצה מהישגיו אף פעם ותמיד חש צורך להוכיח לה את עצמו מה שגרם לו להגיע להישגים גבוהים.

היה לי ממש קשה לעלות דברים אלו ואשמח לתשובה מהירה אני מוטרדת מכך וחרדה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמהות

זהורית אסולין שמחון
    12/04/2009

אני יכולה לנסות ולענות נקודתית על השאלות ששאלת אך נראה שמה שמסתתר מתחת לשאלות אלו הוא חשש עמוק המכונן בתוכך איזה מין אמא תהיי לתינוקך הקרב ובא, זהו חשש טבעי למי שעדיין לא התנסתה באמהות. ועל כן קחי לעצמך את הזמן לגלות למה בנך זקוק, מה מרגיע אותו, מה מחזק אותו. אני מאמינה שכתינוק ילד זקוק לטיפול מסור והדוק, אי החלפת טיטול אינה חישול כיוון שהוא אינו מסוגל לטפל בעצמו ולהחליף בעצמו. במשך הזמן נבנים יותר מצבים באופן הדרגתי שמביאים את התינוק לעצמאות לצד ליווי פיזי ורגשי של ההורה. לאחר שתלדי ותכירי את תינוקך אם עדיין יתעוררו בך שאלות אלו את מוזמנת להעלותם כאן באתר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו