בכי בבקרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי בבקרים
    אפי
    12/04/2009

שלום רב,
    בתי בת שלוש וחמישה חודשים, ילדה מקסימה וחכמה רק שבזמן האחרון היא מתעצבנת מהר מאד מכל דבר שאומרים לה, אם זה בבוקר היא עושה סיפור עם הבגדים של מה ללבוש ולפעמים היא לא נותנת שיעזרו לה להתלבש היא רוצה לבד ואז פתאום מתעצבנת שהיא לא מסתדרת, אני יודעת שזה הגיל שרוצים לנסות לבד ולהיות עצמאיים אבל העניין הוא שזה לפעמים נגרר לבכי, צרחות וכעסים ואם זה קורה בבקרים אז זה קצת בעייתי כי אנחנו מאחרים לעבודה, השאלה איך להתנהג איתה במצבים של כעס וצעקות... מה לעשות ומה להגיד, לפעמים אנחנו ממש במצב של חוסר אונים... מה אתם אומרים איך להתנהג במצבים כאילו??? חשוב לי לציין שיש לי בת (אחותה) בת שנה וחודשיים שאני מרגישה שיש לה תקופות של קינאה השאלה גם פה מה אפשר לעשות כדי שתרגיש הכי טוב שיכול להיות ועם פחות קינאה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בכי בבקרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי בבקרים

נעמה סבג שמש
    14/04/2009

אהלן,

הבעיה שתיארת נפוצה. הילדים יודעים לעשות מניפולציות בזמן שהכי פחות נוח לנו...

תראי, בנושא הבגדים- ניתן לבחור איתה את הבגדים מהלילה, כדי למנוע את בזבוז הזמן בבקר.
    בנוסף, הייתי מעירה אותה עוד קודם כדי שיהיה לי את הזמן, וכך גם את הסבלנות, להתמודד עם התקפי הזעם במידה והיא לא מצליחה לבד.
    ניתן גם להחליט איתה על ימים מסויימים בהם היא תתלבש לבד, וימים אחרים שלא.
    אולי להחליט שאחרי המקלחת בערב כן ובבקר לא.
    יש לכתוב זאת ולתלות על פלקט, ולתת מדבקה על כל יום בו הדברים מתנהלים נכון.

במצב של כעס, יש לשקף לילדה את רגשותי, לתאר אותם, לתת שם לרגש ואז להציב בניה שתי אפשרויות. אם היא לא מיישמת, להיות החלטיים ולהחליט בשבילה.

חג שמח,
    נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו