מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אב במעצר , כיצד מסבירים לילד ???מיכאלה13/04/2009
אבקש עזרה דחופה, אנחנו זוג הורים פרודים לילדה בת ארבע. האב נמצא במעצר במהלך החודשיים האחרונים .וכרגע מתאפשרים ביקורים. אבקש לציין שהאב ובתו מאוד קשורים אחד לשניה ומתראים מידי יון ביומו למעט החודשיים האחרונים. רציתי עצה דחופה לגבי מתן הסבר לילדה והכנתה לקראת הביקור עד היום נאמר לילדה שאביה בחו"ל ואח"כ בצבא.האב לא מעוניין שהאם תבןא לביקור ורוצה לשלוח את הילדה עם הסבתא ואני לא מוכנה ורוצה לשלוח את הילדה עם חברה טובה שלי.
מה לעשות? מה להסביר לילה. האם אני בתור האם צריכה להיות נוכחת למרות סירוב האב.?
אנא עזרתכם בהכוונה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אב במעצר
ד''ר שירי שדה שרביט13/04/2009מיכאלה שלום,
עולים שני עניינים בשאלתך. ראשית, האם הביקור במעצר הוא דבר המתאים עבור ילדה בת 4. מדוע חשוב לך שחברתך תהיה נוכחת בביקור, ולא הסבתא? האם את חוששת שהילדה תיחשף לתכנים או מראות שאינם תואמים לגילה, או שלאב יהיה קשה מאוד מבחינה רגשית לראות את הילדה והוא יתקשה להתארגן רגשית לקראתה. כדאי לפיכך לבדוק האם התנאים הפיסיים מתאימים - האם למשל יוכלו להיפגש בחצר או בחדר שמתאים למשפחות.
שנית, חשוב שתדעי שיש פער בין מה שתאמרו לילדה לבין מה שהיא מבינה וקולטת על הסיטואציה. אפשר לומר לה שאבא צריך להיות במקום מיוחד כי הוא עובד בו (או איזושהיא אמירה כללית אחרת). לא הייתי נכנסת איתה לנושא הפשע, מעצר וכדומה. אולם ברור שבתך מרגישה את המתח בו אתם נמצאים, מבחינה בכך שההיעדרות של אבא היא עניין יוצא דופן, וגם תראה את מדי השוטרים/סוהרים, ואולי גם אנשים שמפחיד או לא נעים לראות. לכן אל תקחו כמובן מאליו שהיא מקבלת את דבריכם ומאמינה לכם לגבי סיבות ההיעדרות ומיקומו. כדאי להתכונן לכך שלאחר הביקור, לילדה יהיו רגשות מעורבים של שמחה, פחד ודאגה, ולעזור לה בהתמודדות עמם.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)