פחד מכישלון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מכישלון
    אמיר
    15/04/2009

הבן שלי בן 5.5 הוא הצטרף לחוג ספורט אך לאחרונה הוא מסרב להשתתף בחימום - שם משחקים כדורגל. הוא עומד בצד ולא רוצה להצטרף. כעת הוא גם לא רוצה ללכת לגן כי משחקים שם כדורגל ותופסת. בשיחה שקיימנו הוא אומר שהוא לא רוצה לשחק כי הוא מפסיד וזה לא נעים לו.

בבית אנחנו משחקים הרבה כדורגל והפסדים קשים לו (בעבר הייתי נותן לו לנצח אבל החלטתי להפסיק עם זה כי נראה לי שזה חלק מהעניין שהוא לא חווה הפסד) אבל הוא לא מפסיק את המשחק.

העניין שזה מוביל אותו להימנע מהשתתפות.

לא יודע אם זה קשור... בכל זאת. הוא ילד חכם אבל לא מוכן להתאמץ בשביל להשיג משהו. הוא מבצע פעולות רק כאשר סופרים לו.. (1...2...3..) כך גם בהתלבשות בבוקר... כך גם באכילה (שם לא סופרים יותר מחייבים שיסיים מנה מסויימת...

יש פתרון??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מכישלון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מכשלון

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

אתה מחבר אמיר בין שני התנהגויות שאתה רואה אצל בנך האחד חוסר רצון להשקיע והשני חוסר רצון להפסיד. זהו חיבור מאד טבעי שקורה במידה זו או אחרת אצל כולנו - אנו חוששים להשקיע כסף פן נפסיד אותו, אנו חוששים להשקיע בקשר כי מפחדים להפגע בו . הדרך שלך לעזור לבנך היא לעזור לו לחוש שההשקעה משתלמת לא רק בגלל התוצאה אלא בגלל התהליך (משחקים כדורגל בלי נקודות רק בשביל הכיף או הספורט) , עושים משהו יחד שהוא לא משהו תחרותי בהכרח. כך בנך יוכל להתחזק מחוויות אלו מדרכי התמודדות שאתה תעניק לו מנסיונך במשוואה הזו של השקעה/ מאמץ מול הפסד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו