גמילה מחיתולים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    ענת
    16/04/2009

שלום לצוות הפורום הנפלא,

יש לי בן בן שנתיים ותשעה חודשים הנמצא בפעוטון.
    עד היום לא היתה שום נכונות או רצון מצידו לבצע גמילה ובחודשים האחרונים רק שאלתי אותו מדי פעם אם רוצה לעשות בשירותים ואמר שלא ולכן הנחתי לו.
    לפני כשבועיים שאלתי ואמר שכן רוצה ומאז התחיל להתיישב על הישבנון (הוא לא רוצה בכלל סיר) ועושה פיפי כשעומד על שרפרף קטן, מתלהב מלהוריד את המים וכו'.
    קניתי מאגר תחתונים גדול והבאתי גם לגן, סיפרתי להם מה קורה והם החלו גמילה גם בגן.

המצב המוזר הוא שבגן הוא גמול (חוץ משנת צהריים) יפה מאד מפספס לעיתים רחוקות ועושה פיפי בשירותים, מבקש ללכת וכו'. (לא עשה עוד קקי בגן בשירותים).

בבית לעומת זאת הוא מבקש חיתול. איך שנכנסים הביתה אחרי הגן הוא נשאר עם התחתונים עד שמפספס ומרטיב את עצמו (למרות שאני שואלת כל 10 דקות בערך אם הוא צריך פיפי) ואז כשהולכים להחליף לו את הבגדים הרטובים מבקש חיתול.

ניסיתי גם להשאיר אותו בלי כלום בימים החמים האחרונים שהיו אך הוא בכה ולא רצה ודרש חיתול.

שאלתי היא: האם זה נורמלי וקורה (לא שמעתי על זה אצל אחרים)
    האם אני נוהגת נכון כשבבית אני שמה לו חיתול לבקשתו או שאני צריכה להכריח אותו להיות עם תחתונים למרות שלא רוצה? אני לא רוצה ליצור לו אנטי או טראומה עם הגמילה אלא שזה יבוא בזמן שלו.

מה לעשות???

אודה לתגובתכם,
    יום נעים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה

זהורית אסולין שמחון
    17/04/2009

יש גישות שונות לגמילה חלקם יגידו לך שעדיף להפסיק בבת אחת כדי שלא יתבלבל, אחרים יגידו שצריך לעשות זאת בתהליך. אין פה נכון או לא נכון, מה שחשוב שתדבקי בדרך שאת שלמה איתה ומרגישה שהיא נכונה לך ולבנך. התיאור שתארת נשמע לי טבעי לחלוטין בתהליך הגמילה הוא כנראה מאד דרוך במהלך הגן כדי לא לפספס וכשהוא מגיע הביתה הוא רוצה לשחרר להרגיש חופשי (כמה מאיתנו פותחים כפתור כשמגיעים הביתה למרות שכל היום לבשנו את המכנסיים בלי בעיה) . נשמע שאת מאד סבלנית לבנך ומקשיבה לו וכך בונה את תהליך הגמילה. המשיכי כך וכשפעולת ההתאפקות תהיה יותר טבעית לו כנראה יסכים גם בבית להיות בלי טיטול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו