מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקפי זעםרונית12/08/2007
שלום,
בתי בת שנה וחצי ובשבועיים האחרונים החלה לצרוח על כל דבר שאינה מקבלת. היא רוצה כל הזמן שאחזיק אותה על הידיים וברגע שלא מקבלת זאת, נשכבת על הרצפה וצורחת. גם ההשכבות נהיו קשות, אם פעם הייתי שמה במיטה, מחבקת ואומרת לילה טוב, כעת זה צרחות אשר נמשכות קרוב לשעה, עד שהיא מותשת ונרדמת. במהלך השעה אני נכנסת כל כמה דקות מלטפת, מחבקת ויוצאת.
בשאר המקרים(כשהיא לא מקבלת משהו שהיא רוצה) אני יוצאת ונותנת לה פסק זמן, אך אין שינוי והיא ממשיכה את התקפי הזעם. ניסיתי להבין אם משהו לא בסדר באופן בו אני מתנהגת, כי המטפלת לא חווה את זה איתה וגם כשאני משאירה אותה אצל הוריי, הם אומרים שאין בכי. אני חייבת עזרה.מה לעשות? כיצד להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "גיל שנתיים הנורא"
שרון באומל13/08/2007שלום רונית
לקראת גיל שנתיים (עם טווח שונות אינדיוידאולי) מתחוללים אצל כל ילד שני דברים נפלאים ומפחידים בו זמנית. ילד מתחיל להבין שהוא יישות נפרדת מהדמויות המשמעותיות לו, שגם להן רצונות וצרכים משלהם, שאינם דומים תמיד לשלו. התגלית השנייה הינה כוחו היחסי של הילד בעולם. אם עד אז חווה הילד את עצמו ככל יכול, הוא מתחיל להבין, בגיל זה, שלעיתים הוא חלש, קטן ולא יכול לעשות כל מיני דברים. שתי התגליות מובילות את הילד לשני תהליכים התפתחותיים חשובים לאין ערוך: נפרדות ועצמאות.
אני חושבת שמה שאת מתארת, הן לגבי השינה (פרידה) והן לגבי הצרחות והשכיבה על הארץ (כמה אני חזקה ועד כמה אשיג את מה שאני רוצה) קשורות לתהליכים הללו.
מה שאת עושה לגבי השינה זה נפלא ונכון. את בעצם נותנת לגיטימציה לצער ולכאב שבפרידה ולא עוזבת את ילדתך לבד בקושי.
לגבי הצרחות: הציבי גבולות. תכללי הסבר קצר של מה מותר ומה אסור, קבעי מה יקרה אם תעשה משהו אסור ועמדי בכך. בנוסף, הציעי אופציה אחרת אם ילדתך אינה מקבלת משהו שאסור לה.
בהצלחה
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)