מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה בבוקראילנה12/08/2007
בני התחיל ללכת לגן בגיל שנה ו-10. לפניכן היה עם מטפלת אישית בבית. הוא בגן הזה כבר 4 חודשים. עדיין כל בוקר הוא בוכה מספר דקות, כאשר נפרד מאיתנו. לאחרונה הוא גם מתחיל את הבוקר מזה שהוא לא רוצה ללכת לגן, אבל אנחנו משכנעים אותו, הוא הולך די ברצון עד דלת הגן ושם מתפרץ. לדבי הצוות, הוא בוכה רק כמה דקות וכל היום הוא ילד שמח, משתף פעולה .הגננת דיברה איתו והוא הבטיח לה לא לבכות. הוא ניסה להאפק כמה ימים, כי הוא אחד שמתחייב למילה שלו, ואז היה חולה כמה ימים בבית- והכל התחיל שוב ואף החמיר.
כמובן שזה קצת מעציב אותנו, אני לוקחת את זה יותר קשה מבעלי. הבעיה שלאחרונה זה כנראה התחיל להימאס על הגננת. היא התחילה להשתמש במילים "אני מתחילה לכעוס עליך", " למרות מה שהבטחת לי, אתה שוב בוכה".
חשבתי על זה בבית והחלטתי שלא מתאים לי. לדעתי, צריך להיות הבדל בתגובה של הגננת על מעשה שהוא באמת רע, כמו להרביץ, ואז מותר לה לכעוס לבין העובדה שהילד לא מצליח להתאפק ובוכה. גם ניתחתי את מה שהילד לפעמים אומר לי. הרבה פעמים הוא אומר שהילד X הוא ילד רע כי הוא בוכה, מכיוון שרוצה את אמא. מכיוון שלדבי הגננות בני הוא הילד היחד שבוכה בבוקר, הבנתי שככה הוא מספר על עצמו. לא מתאים לי שהוא יחשוב על עצמו שהוא ילד רע וגם לא מתאים לי שילדים אחרים יחשבו עליו שהוא עושה משהו רע.
דיברתי עם הגננת. היתה שיחה קצת קשה. היא בדעה שיש להיות יותר קשה עם הילד, לעשות פרידות מהירות. היא גם אמרה לי משפט שלדעתה, הילד צריך להבין שיש להתבייש בהתנהגות הזאת. אני לא הסכמתי איתה.
מה דעתך? מה ניתן לעשות כדי לעזור לילד לשבור את ההרגל הזה- בכי בבוקר? אין לי ספק שזה הפך להיות סוג של שיגרה אצלו. אולי תוכלי לתת לי טיפים ליישור קו עם הגננת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה בבוקר
שרון באומל13/08/2007שלום אילנה
הקושי בפרידת הבוקר היא קושי מוכר וידוע שקיים אצל ילדים רבים.
בבית, אני מציעה, דרך משחק או כתיבת סיפור, לנסות לשוחח על הכאב שבפרידה. לקראת השנה החדשה אפשר, למשל, לכתוב ביחד ספר על ההליכה לגן, הכולל את ההימצאות בחממת הבית, המעבר לגן, ילד שעצוב כי הוא לא יהיה עם אמא כמה שעות, ואולי הוא גם פוחד איך יהיה היום שלו בגן.דרך משחק, אפשר לשחק בחיות, למשל, ולעודד משחק על חיה שהולכת לגן ואיך היא מרגישה עם זה, איך היא מתמודדת עם זה, מה היא עושה בגן לאחר הפרידה וכו'. פעמים רבות, ילדים מבטאים את עולמם הפנימי בצורה הטובה ביותר דרך משחק סימבולי ולא דרך שיחה ישירה.
לגבי הגננת, אני חייבת לומר שאני מזועזעת מהתגובה שלה. כאשת מקצוע, היא אמורה להכיל את הכאב והצער שבפרידה מההורים ופשוט לתת לזה להיות. הילד שלך לא אמור להתאפק אם הוא מרגיש עצוב, כמו שהוא לא אמור להתאפק אם הוא מבקש לבטא שמחה. כדאי לדבר עם הגננת ולומר לה שהתגובה שלה אינה מקובלת עלייך, ושאת מבקשת את סבלנותה על הקושי בפרידה. אני חושבת שהגננת צריכה פשוט לחבק אותו כשהוא בוכה במשך מספר דק' ולאחר מכן להציע לו פעילות בגן, איתה או עם ילדים אחרים. אם את רואה שזה לא הולך, אולי כדאי לערב איש מקצוע בהדרכת גננת - או פסיכולוג מהשפ"ח באיזור מגורייך או איש מקצוע פרטי, שייתן הדרכה ספציפית לגננת.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)