מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יקיצות לילהיוליול17/04/2009
בני בן 3 ואך פעם לא היו לו בעיות של הרדמות . כל ערב הוא הולך לישון ללא בעיות בסביבות 20:30 . מה שכן הוא מתעורר כמעט כל לילה . בכל פעם בשעה אחרת . כשהוא מתעורר הוא קורא לי ואז מבקש לבוא לישון איתי או שהוא פשוט מאד קם ומגיע למיטה שלי.
לי זה מאד מפריע בעיקר בגלל שאני כבר לא ממש ישנה אחרי שהוא מגיע למיטה.
איך גורמים לו לישון לילה רצוף?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בך
ליאת גרוס18/04/2009שלום לך.
הדרך לגרום לו לישון לילה רצוף היא קודם כל ללמד אותו שכשמתעורר אמור לנסות להרדם מחדש. כיום, כשמתעורר מתקשה להירדם ויודע שיש לו אפשרות להגיע אלייך. ברור שהכי כיף וקל להירדם עם אמא ולכן כשמתעורר קם באופן מוחלט ומחפש אותך.
אם תבהירי לו( ולעצמך קודם כל) שאופציה זו לא קיימת, יתקומם, יבכה אבל בסוף יפנים ואז עם הזמן, כשיתעורר פשוט יסתובב לצד השני וימשיך לישון (כמו שקורה לכולנו).גם הוא וגם את תרוויחו.
לכן, בלילה הבא שיתעורר תגשי אליו ותאמרי לו שאת נותנת חיבוק ונשיקה ואז הולכת והוא צריך להירדם לבד. תסבירי שאת ממש מחוץ לחדר אבל שלו אסור לצאת מהמיטה . הוא יבכה ויעשה את כל המניפולציות שמכיר אבל אם תהיי שלמה עם עצמך (ואת יכולה להיות) הוא יפנים את המסר. אם יוצא מהחדר תחזירי אותו למיטה בלי חיבוקים נוספים. לא יגרם לו שום נזק רגשי ויש לו אותך מספיק במשך היום. צפי לכמה לילות קשים ואח"כ ללילות רבים וארוכים של שינה רצופה.
אשמח להתעדכן איך הלך
לילה טוב
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)