מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי ילדה בת 7ורד18/04/2009
יש לי ילדה בת 7. מאז שהיא קטנה , לא הייתה לה בעיה להרדם. תמיד הינו שנים אותה בחדר, נשיקת "לילה טוב" ויוצאים מהחדר. בתקופה אחרונה, ואני מדברת על תקופה די גדולה של כ-4 חודשים היא מפחדת להרדם. כל ערב לפני שהיא נרדמת היא אומרת שהיא נלחצת שהיא לא תרדם, 20 פעם הוכת לשירותים ודורשת שאחד מאיתנו ישב בחדר ליד החדר שלה (שנשאר באותה קומה).
זה הגיע לזה שהיא הלכה פעמיים לישון אצל חברה ואספנו אותה בלילה בגלל שהיא לא הצליחה להרדם.פעם אחרת, כשהייתה אצל חברנ אחרת - פשוט לא ישנה מ-3 וחצי בבוקר, ועד 3 וחצי בבוקר ישנה אולי שעה.
צריך להגיד שבבית, אחרי כל האמירות שהיא לחוצה והיא לא תרדם, היא נרדמת די מהר וישנה טוב עד הבוקר, זאת אומרת שהיא ישנה בסה"כ מ 9 בערב עד 7 בבוקר לפחות.
מה צריך לעשות עם זה, אם בכלל? לתת לזה לעבור עם הזמן? לטפל בזה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים בלילה
ליאת גרוס19/04/2009שלום ורד
את מתארת משהו נורמטיבי אבל שנמשך כבר יותר מידי זמן. אם זה היה עניין של מספר שבועות הייתי מציעה לחכות ולראות מה קורה. תקופה של ארבעה חודשים כבר מצריכה התערבות כדי שהפחדים יעלמו ולא יוכללו גם לדברים נוספים בחייה.
כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי על פי הגישה הקוגנטיבית התנהגותית . זהו טיפול קצר הממוקד בנושא הפחד. חבל שתסבול...
שאלות נוספות למחשבה:
האם קרה משהו מיוחד לפני ארבעה חודשים ?
האם מרוויחה משהו מהפחד הזה ? (אל תעני ישר שלא, תחשבי)
האם יש מישהו אחר בבית הסובל מחרדות או מתקשה מאד בהרדמות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך והמשך שאלה....
ורד19/04/2009שלום,
ראשית, תודה רבה על תשובתך,
דבר שני - תשובות לשאלות שלך :
1. לא קרה שום דבר מיוחד לפני שזה התחיל, ךפחות לא זכור לי.
2. היר מרוויחה מזה שאנחנו מנסים להרגיע אותה ולא זזים מהחדר שליד עד שהיא נרדמת, אבל מצד שני היא סובלת כי היא אמיתי לא מצליחה להרדם, למרות שרוצה, כמו לדוגמא לא הצליחה להרדם אצל חברה שלה.
3.אין מישהו בבית עם פחדים נוספים.
את עדיין חושבת שזה דורש טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים בלילה
ליאת גרוס20/04/2009אני חושבת שטיפול יכול לעזור לקצר את תקופת הסבל ולמנוע אפשרות להתדרדרות במצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)