מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצקות בבית הספר - איך מתמודדים?אמא ל- 418/04/2009
בתי בת 6.5, לומדת בכיתה א'. תלמידה טובה וילדה נאה ואהובה על מספר רב של ילדים בכיתתה, ללא בעיות התנהגות. מתחילת השנה קבוצה של 3 בנות (שלמדו יחדיו באותו גן, אך לא עם בתי) יורדות לחייה: קוראות לה בשמות גנאי, מאיימות שאם לא תיאות לשחק במשחקים שלהן יסיטו את חבריה נגדה, מאיימות ש"יגידו אותה למנהלת..." (על דברים של מה בכך), מלגלגות על ציורים שהיא מציירת, דוחפות אותה ומאיימות להכות אותה (מניפות את היד בצורה מאיימת).
פניתי מספר פעמים למורה ולמנהלת ביה"ס, אך ללא הואיל. נעשה נסיון לדבר עם הבנות, אך תחושתי היא שההתייחסות אינה רצינית. יתרה מזאת, בתי מתלוננת שהיא מרגישה שמורתה אינה מאמינה לה אלא רק לקבוצת הבנות (למשל, כאשר היא מתלוננת, המורה מאמתת את התלונה מול הבנות, הן מכחישות את הדברים, והמורה אומרת לבתי (ציטוט):"הדברים של XXX נשמעים יותר ברורים".
בתי טוענת שלא כיף בביה"ס בגלל אותן ילדות, היא רוצה לעזוב את ביה"ס בגללן (למרות שיש לה שם המון חברים אחרים) ומספרת על ילדה אחת מן השלוש כי היא חולמת עליה בלילה...
אני חשה כי מצוקתה של בתי גדולה מאד, ואיני יודעת כיצד לפעול. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות בבית הספר
ליאת גרוס19/04/2009שלום לך
הצקות בבית ספר זו בעייה מדאיגה ההופכת שכיחה יותר ויותר. לדעתי כדאי לפעול בשניי מישורים במקביל.
1.אחרי שניסית לשוחח עם המורה והיא לא התייחסה מספיק ברצינות הגיע זמן "להפעיל את כל התותחים" מול בי"ס. כבר לא בנחמדות. לבוא לצעוק, לאיים, לשלוח מכתבים עם עותק למפקחת. פשוט להבהיר שאת לא מוכנה שהמצב הזה יימשך!!! אולי כדאי לשלוח את האבא...
2. חשוב לעבוד עם ביתך על דרכים בהן היא תוכל להפגע פחות, להתרחק, להגיב טוב יותר כשהן מציקות. משהו שייתן לה תחושה של שליטה. אולי כדאי לערב את יועצת בית הספר או את פסיכולוגית בי"ס . נצלי את ההזדמנות כדי לתת לביתך כלים להתמודד טוב יותר עם מצבים כאלו. אם זה לא הולך, אתם ההורים יכולים לפנות ל2-3 פגישות ייעוץ אצל פסיכולוג (רצוי חינוכי) כדי לקבל כלים לסייע לה.
אשמח להתעדכן
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך.
אמא ל- 419/04/2009היום פניתי שוב למורתה של בתי, עדכנתי אותה ודרשתי בתוקף פגישה משותפת עם פסיכולוגית בית הספר. אמתין מספר ימים, ואם ההצקות ימשיכו ללא טיפול אפעל בהתאם להמלצותיך.
דרך אגב, מה דעתך על שיחה יזומה עם אמה של אחת הבנות בנוסח של קריאה לשיתוף פעולה בטיפול בבעיה משותפת...?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך היה היום?
ליאת גרוס20/04/2009אם בתך הייתה בגיל יותר מבוגר הייתי מתנגדת לשיחה עם הורי הבנות המציקות. בכיתה א' נראה לי שווה את הסיכון...
לא כדאי לבוא לאותה אם בטענות (בשלב זה) אלא רק לבקש ממנה לשוחח עם הבת שלה.
מקווה שזה יעבוד. אל תסתירי מבתך שאת הולכת לדבר עם אמא של... עדיף שתשמע את זה ממך לפני מאשר מאותה ילדה אחרי.
עדכני אותי
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום היה שיפור.
אמא ל- 420/04/2009יש לי תחושה שהמורה דיברה עם הילדה, ולאור השיפור נכנסתי לעמדת המתנה...
בינתיים אני מנסה "לרפד" את בתי ככל האפשר בקשרים חברתיים מכל הכיוונים, ונדמה לי שזה תורם להרגשתה הכללית (אני גם משוחחת איתה על כך ומראה לה כמה היא אהובה על ידי חבריה ועד כמה לא צריך להיות לה איכפת מאותן ילדות.).
תודה על העזרה ועל ההתעניינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא !!! נשמע שאת פועלת נהדר.
ליאת גרוס20/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. גם היום היה שקט...
אמא ל- 421/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)