מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אח ש ילד לא מכיראירה19/04/2009
שלום,
אני נשואה כבר 7 שנים,יש לנו ילד בן 6.
לאחרונה התברר לי שלבעלי היה בזמנו אישה וילד.הם גרים במדינה אחרת.בערך כ10 שנים לא היה שום קשר בינהם.
כיום ילד שלו כבר גדול .בעלי מתכתב איתו (אבל בסתר ממני-שזה בעיה בפני עצמה)
הבן שלנו כמה חודשים מבקש שיהיה לו אחות או אח,הוא יודע שבהתלחה אחות או אח הם תינוקות.
אתמול חמותי הודיעה לי שאני רוצה לספר לבן שלנו שיש לו אח,שהוא גדול (בן 15).
באמת,אני חוששת איך בני אקבל את ידיעה הזאת.
אם כדי בכלל לספר לילד את כל "הסודות" של משפחה ואיך לספר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח שילד לא מכיר
ד''ר שירי שדה שרביט20/04/2009אלונה שלום,
סודות במשפחה ודברים לא מדוברים, משפיעים על כל חברי המערכת המשפחתית, גם אם אינם יודעים במה מדובר. לגבי חשיפת הסודות, יש להתאים את החשיפה לגיל הילד, ולחשוב מהי מטרתה והאם היא הכרחית.
במקרה של בן נוסף של האב, שהוא חצי אח, והאב שומר עימו על קשר - כדאי לחשוף את קיומו. לצורך כך כדאי שאת ובעלך תלבנו ראשית את הדברים ביניכם, ותמתינו מעט זמן עד שהמשקעים ביניכם יתמעטו - על מנת שתוכלו לספר לילד על קיומו של אחיו ועל החיים הקודמים של אביו, בצורה שקולה ולא רגשית מדי. רצוי להיות מוכנים לשאלות של הילד לגבי התנהלות אביו בעבר, וגם לגבי עיתוי הגילוי. כבדו את רצונו של הילד האם ירצה להכיר את אחיו או לא, ותנו לו זמן לעכל את הבשורות הדרמטיות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)