ילדה תורחת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה תורחת
    אמא
    19/04/2009

שלום,
    יש לי ילדה בת שנה ושלוש, מאוד שמחה ומאושרת.
    היא אף פעם לא הראתה סימני בישנות, אלא להיפך, יש לה המון ביטחון עצמי והיא מפגינה אותו בין היתר ע"י צרחות וצעקות.
    יש לה קול מאוד חזק והצרחות שלה מחרישות אוזניים.
    היא צועקת וצורחת הרבה וזה התחיל עוד לפני גיל שנה.
    חשבנו שזה יעבור, אבל זה רק מתגבר.
    זה קורה גם המון מחוץ לבית וזה מביך אותי.
    לפעמים אני נמצאת איתה בתור לרופא למשל והיא יושבת בעגלה וצורחת או צועקת משמחה ולי לא נעים.
    היא גם צועקת בשעות הצהריים.
    היא צועקת בכל זמן ובכל מקום אפשרי.
    האם זה נורמאלי?
    האם זה משהו שיעבור לה או שצריך לטפל בזה?
    אנחנו מסבירים לה שזה לא יפה לצעוק, אבל אז היא צוחקת וממשחכה לצעוק בכוונה.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה תורחת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרחות

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/04/2009

לאמא שלום,
    לפני ההתייחסות הרגשית, כדאי לשלול בעיות שמיעה אצל הילדה.
    במידה והכל תקין מבחינה רפואית, כדאי לבדוק מספר היבטים: באיזו מידה הילדה בפועל זקוקה לצעוק על מנת שיתייחסו אליה, האם המבוכה שאתם מפגינים בעקבות הצעקות גורמת לילדה לצעוק עוד יותר ולמעשה מחזקת את ההתנהגות מבלי משים, וכן באיזו מידה אתם מאפשרים לילדה להשמיע קולות חזקים, גם בסיטואציות מתאימות.
    את כותבת שהילדה "צועקת משמחה" כדברייך, ולך לא נעים. נראה לי שנקודה זו זקוקה לבירור בינך לבין עצמך - איזו עוצמה נראית לך סבירה, והאם הילדה עוברת עוצמה זו בצורה מאוד בולטת. כדאי שתחשבו על נקודה זו ביניכם, ואפשר גם לשאול אנשים אחרים שאתם סומכים עליהם, האם גם בעיניהם הקולות של הילדה הם מרעישי אוזניים. זו הזדמנות לחשוב אלו התנהגויות מקובלות ואפשריות מבחינתכם, ומה אתם פוסלים, ומדוע.
    בנוסף, עליכם להעביר לילדה את המסר כי קולותיה מרעישים מדי עבורכם, לעודד אותה בכל פעם שהיא מדברת בקול שנעים לאזניכם. ככל שהילדה תגדל, כך היא תוכל יותר לווסת את עוצמת קולה בהתאם לסיטואציה ולאנשים הנוכחים. בגיל זה היא עדיין צעירה, ולכן מרבית ההסתגלות נותרת על כתפיכם.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו