"אלימות" בגיל שנתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• "אלימות" בגיל שנתיים
    מיכל
    19/04/2009

שלום רב. אנו הורים לילד חמוד בן שנתיים וילדה מקסימה בת ארבע. הבעיה היא שהמתוק בן השנתיים נהיה בזמן האחרון יותר ויותר אלים כלפי אחותו, כלפינו וכלפי הכלב (אני בטוחה שגם בגן. שאלתי פעם אחת ונמנעתי משלאול שוב).
    הוא נוקט בכל השיטות של משיכת שיער (מרוצה לראות את השערות שנשארות ביד לאחר מכן) נשיכות וסתם הפלקות. אנחנו בבית לא מרביצים, למרות שלעיתים ממש בא לי להפליק לו כשהוא עושה את זה. פעם או פעמיים הגבנו במכות (חלשות) על הידיים אבל זה רק משעשע אותו. אין ספק שאני צועקת עליו הרבה (הוא מחקה אותי וצועק בחזרה - לא השגתי כלום, אבל זה לא בשליטתי). גם ניסיתי את שיטת הענישה של דקה-שתיים במיטה אבל מאז שעבר למיטה רגילה ולא מיטת תינוק הוא פשוט יוצא ממנה. מה עושים??? אני לא רוצה לגדל את הפרחח האלים של השכונה. זה ממש לא מתאים לאופי שלי ולתדמית. איך הכי נכון להגיב? יש לציין כי אביו היה פרחח לא קטן בגילו וגם היה המרביץ של השכבה. האם יש קשר? גנטיקה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    "אלימות" בגיל שנתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    20/04/2009

אהלן אודליה,

בהחלט מדובר בבעיה התנהגותית, מעבר לאופי, נים וכו', שניתן לעבוד עליה.
    אינכם אסרטיבים בתגובה.
    כשילד מרביץ יש לאחוז את ידיו ולומר בטון תקיף: אנחנו לא מרביצים.
    בנוסף, יש להכנס לחדר למס' דקות יחד איתו כדי להרגע.
    לא לדבר איתו בזמן הזה, ובטח לא לאפשר לו לצאת, ולא משנה אם הוא צוחק או בוכה.

אם הוא מרביץ לפני יציאה לגן המשחקים, להבהיר שבגלל שכואב לך ולא נעים לך עכשיו, את לא רוצה ללכת.
    אם אתם נמצאים במקום, מי מתקפלים וחוזרים.
    היו ע'ביים. שבועיים גג וזה עובר.

היי החלטית ונחושה וזה יעבוד!

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו