מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבת אבמיכל20/04/2009
שלום רב!
בתי בת 4.5 מאז שהיא הייתה תינוקת מאוד אוהבת את אביה ומאוד קשורה אליו. יש לה ממש אובססיה לגביו. כשהוא בבית היא כל הזמן בודקת שהוא נמצא ולא הלך לשום מקום וכשהוא בעבודה היא כל הזמן שואלת מתי הוא יחזור. יודגש, שבעל מבתא את אהבתו במילים ופחות מעשים, ז"א אין ספק שהוא מת עליה, אבל הוא מסוג האבות שלא עושים הרבה בבית ועם הילדים. הרבה דברים אני עושה לבד וכדי שהוא ישתתף אני צריכה להגיד לו כמה וכמה פעמים ולהדגיש שזה מאוד חשוב לילדה. הוא גם לא תמיד חושב איך היחס וההתנהות שלו ישפיעו לטווח הארוך. אם כאשר הוא חוזר מעבודה הילדה לא רצה אליו הוא אומר לה משהו כמו: את לא רוצה לפגוש את אבא שלך או את לא שמחה לראות אותי ועושה פרצוף. בערב היא רוצה שרק הוא ישכיב אותה לישון ובשביל זה היא צריכה לחכות עד שהוא יחליט שהוא "מוכן" ושהגיע הזמן למרות שהזמן הגיע הגיע כבר לפני שעה. אני מנסה להסיח את דעתה או מציעה לה שאני אשכיב אותה לישון והיא בד"כ לא מסכימה ומחכה לו. לפעמים הוא מתנהג ממש בצורה ילדותית, הוא מתחשבן איתה. ואחרי זה אני רואה שהיא מנסה לרצות אותו.
למרות זאת הילדה מאוד קשורה אליו. לי נראה, ואני מקווה שאני טועה, שהאהבה הזאת לא עושה אותה מאושרת אלא ההפך. איך אני אמורה להגיב ליחסים האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה הורית
נעמה סבג שמש21/04/2009מיכל היי,
תראי איך את יכולה להשפיע על בן זוג לקבל הדרכה בנושא ההורות.
נראה לי שהתנהגותו כלפיה אינה בריאה.
ברור שהילדה אוהבת אותו אך גם מתוסכלת ומנסה לרצות. אני מקווה שלא תפנים שזו דרך התנהגות לגיטימית בקשרים חברתיים.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהמשך
מיכל21/04/2009תודה על התשובה. בנתיים האם אני יכולה לעשות משהו? איך לדבר איתו, איך להסביר לו איזה יחסים הם יחסים בריאים? האם את מקבלת באזור המרכז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל היי
נעמה סבג שמש21/04/2009מיכל,
לא נתתי עצות מפורטות ומעשיות כיוון שמדובר בהתנהלות בסיסית. ההדרכה צריכה להיות בנושא הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית.
בכללי אומר שחשוב להבהיר את תפקידנו כהורים, ולהתייחס כך, לא כחברים.
לא לתת לילד כח שהוא יכול לפגוע בנו.
אנו יכולים לכעוס אך תמיד תמיד נאהב ותמיד נראה זאת.
אסור לדחות את הילד בכל מצב, אלא לכעוס על התנהגותו, אם אינה מקובלת.
ויש עוד הרבה. צריך להנחות גם איך לעשות זאת בפועל.
אני מקבלת בטל שחר, באזור רחובות, או בבית הלקוח, כאשר זה מותנה בתוספת.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)