מוצץ פתאום בגיל 3

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מוצץ פתאום בגיל 3
    חיה
    21/04/2009

שלום,

בתי כמעט בת 3, מעולם לא קיבלה מוצץ, אבל תמיד דחפה כל דבר לפה (היו לה נשכנים, ובגיל שנה וקצת אפילו היו מספר פעמים שניסנו מוצץ והיא לא רצתה). הנקתי אותה עד גיל שנתיים ורק בגיל שנתיים וחודשיים היא נכנסה למסגרת גן (עד אז הייתה עימי).

בערך לשליש או פחות מהילדים בגנה יש מוצץ, וזה מושך אותה, היא מוצאת מוצץ על הרצפה ורוצה להכניס לפה. לפני כשבועיים מצאתי פטמה של בקבוק בבית, רחצתי אותה ונתתי לה כי היא מחפשת משהו לשחק עימו בפה (ללעוס אותו) ואח"כ הצטערתי כי הבנתי שהיא התייחסה אליו כמוצץ (אגב, היא לא יודעת ממש למצוץ, היא פשוט לועסת את זה). העלמתי את הפיטמה ומאז כל פעם שאנחנו בחנות והיא רואה בקבוקים היא נכנסת לאיזו התרגשות ומנסה לפתוח את האריזות ולקחת את הפיטמה. אמרתי לה שזה לא טוב שזה גורם לשיניים שיהיו עקומות ולא יפות והיא אחרי דקה או שניים מבינה וכביכול מקבלת את זה. אולם, אתמול נשברתי שוב וחשבתי להביא לה נשכן, היא ראתה את הפיטמה וביקשה פיטמה, ואני ברוב טיפשותי הצעתי לה מוצץ, חשבתי שאולי היא צריכה לעבור את זה, היא צריכה לנסות כדי שתעבור לה ההתרגשות והעניין ואח"כ זה יבוא ממנה, היא תביא שזה לא משתלם מוצץ. היא התלהבה כ"כ מהמוצץ ותיכף רצתה לחזור הביתה ולשטוף אותו ולהשתמש. ומאתמול אני ובעלי מנסים להראות לה איזה דברים ילדים עם מוצץ מפסידים (אסור להם לאכול כל מיני דברים של גדולים, ולעשות דברים של גדולים) ולה זה לא ממש אכפת, היא אומרת, אז אני רוצה להיות קטנה (היא ויתרה בקלות על קורונפלקס, על תירס). מה שכן, הצבנו חוקים: אסור לדבר עם מוצף (כי לא מבינים אותה), אסור לישון עם מוצץ (כי אפשר להחנק), אסור לצאת מהבית עם המוצץ גם לא לגן (כי אז הוא יתלכלך ונצטרך לזרוק אותו, או שילך לאיבוד)

יש לציין שבגן שלה, הגננות אומרות לילדים עם המוצץ שאם הם רוצים להשתתף בפעילות של המפגש בוקר או לצאת לחצר - אז זה בלי מוצץ, למרות שיש ילדה אחת לפחות שהיא קטנה כחצי שנה מבתי והיא מסתובבת כל היום עם המוצץ.

סליחה על האורך והפירוט, אבל מה לעשות? האם עשיתי טעות? האם אני צריכה להעלים לה את המוצץ? האם אני צריכה שזה יבוא ממנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ פתאום בגיל 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר עקביות

נעמה סבג שמש
    21/04/2009

חיה שלום,
    בראש ובראשונה- את צריכה להיות עקבית. הילדה לגמרי מבולבלת, פעם מותר, פעם אסור, פעם מציעים לה, פעם מסבירים לה שזה לא כדאי.

אני הייתי הולכת על דרך הביניים. מאפשרת מוצץ רק כאשר: אנחנו באוטו או לפני השינה או אחרי הגן או..
    תבחרו מתי, תגדירו ותבהירו לה מתי ותהיו סופר עקביים.

אפשר לתת מוצץ רק בבית. לא בגן, לא בקניון וכו'. היא תבין את זה ברגע שתחליטו ולא תסטו.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב, בתי כבר גמולה מטיטולים

חיה
    21/04/2009

התחלנו בגיל שנתיים (לפני הגמילה מהנקה) היו הרבה פיספוסים, תקופות של הצלחות ותקופות שפחות מוצלחות. אבל עכשיו זה כיף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו