השמנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• השמנה
    רבקה
    21/04/2009

שלום רב
    אני אמא לילד בן 5 ואני צריכה עזרה .הבן שלי בדיוק בן 5 כאשר היינו עכשיו בבדיקת התפתחות הוא נמצא באחוזון 90 בגובה של ילד בן 6.5 שנים, ומשקל אחוזון 90 של ילד בן 8.5 שנים. בעבר הייתי אמא "פולנייה" עד לפני שנתיים וחצי בערך דאגתי שהבן שלי יאכל את כל האוכל שהוא מקבל לארוחה, אני חושבת בדיעבד שהרסתי לו את המנגנון הטבעי שלו לוסת את כמות האוכלשהוא זקוק לו. שהוא לא נמצא במסגרת הגן אני נוכחת לראות איך הוא דואג לסיים את כל האוכל מהצלחת גם לועס מהר (אני צריכה לציין שגם אני אוכלת מהר ולא לועסת אבל בנכוחתו אני אוכלת מאוד לאט)ולאחרונה יש עוד תופעה הוא משאיר חלק מהאוכל מחכה שאחרים ייסימו ואז הוא ממשיך לאכול (חשוב לו לקום אחרון מהשולחן), אני ממש אובדת עצות הלכנו לתזונאיות אך ללא הצלחה, אני יודעת שמקור הבעיה זה לא הממתקים והמתוק אלא אוכל והרבה, הוא נמצא במסגרת שדואגת גם לארוחות וללא הגבלה, אני יודעת מהצוות שמטפל בו כי הוא אוכל ביחס לשאר בני גילו פי 3 בכמות. אני לא יודעת האם זה נכון להגביל אותו בגן עם הכמויות (התזונאיות שהייתי אצלן פסלו את ההגבלה על אוכל), אני דואגת לבריאותו, איך להתמודד עם הבעיה? האם יש מצב שהמנגנון ישוב לעבוד רגיל? איך להתמודד עם הילדים שקוראים לו שמן? (אני אומרת לו שהוא לא שמן ולא רזה - אני לא חושבת שהתשובה הזו מספקת אותו), ובכלל איך להתמודד עם הסביבה שמצפה ממנו ודורשת ממנו התנהגות מסוימת שלא שמתאימה לגילו 7+ ? שכחתי לציין שהוא ילד מאוד רגיש

אשמח לקבל מכם כל עזרה בנושא , תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה

נעמה סבג שמש
    21/04/2009

היי רבקה,

הרגלי האכילה שהוקנו אינם נכונים. עם זאת, ניתן לשנותם בהדרגה.

אתם בבית, הקפידו לשים בצלחת כמות סבירה של אוכל, והוסיפו מעט רק אם הוא מבקש תוספת. דאגו לסיים את צלחתכם עוד קודם כדי שיראה שהוא אחרון.

בגן, בקשו להוסיף לו מעט בכל פעם ולא כמות נדיבה.

השתדלו שלא לתת דבר בין הארוחות. הפכו את דבר המתיקה לקינוח. אןלי כשיידע שיש קינוח, ירצה לסיים את החלק של ה"מזון האמיתי".

לגבי כך שקוראים לו שמן: הבהירו כמה חשוב לאכול בצורה מסודרת. מנה וקינוח כדי לשמור על בריאות. אולי מודעות זו תקל עליו בכמות שאותה הוא אוכל.

תנו כל פעם שיבקש, כמויות מזעריות יותר.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שרית
    27/04/2009

נעמה תודה רבה על התגובה המהירה, אני מתכוונת לשנות כמה הרגלים "לקויים" בבית בעניין האוכל
    תודה על תשובתך וחג עצמאות שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שמחתי לעזור

נעמה סבג שמש
    29/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו