מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מקקי ופיפיאפרת13/08/2007
שרון שלום.
בני בן שנתיים ו-7 חודשים. התחלתי עימו גמילה במאי, והגמילה של הפיפי ביום הלכה כשורה והוא אחרי שבועיים כבר היה גמול מפיפי וביקש ממני כל פעם שחש שיש לו פיפי.
לפני חודש בערך הוא פשוט התחיל להתאפק מעשיית הפיפי והיו עוברים שעות ועדיין לא היה עושה אז החלטתי כל פעם לקחת אותו והוא כל הזמן אמר: אין לי פיפי ואיך שהייתי לוקחת אותו לשירותים ומשכנעת אותו לעשות על לדוגמא כתם שיש בתוך האסלה אז הוא היה מוציא הכול ,אבל הפריע לי שהוא פתאום ממצב שלהגיד לי ועשיית פיפי בצורה הכי שמחה שיש, פתאום החל להימנע מזה.
זה דבר אחד שמציק לי.
הדבר השני הוא שהוא אינו מוכן לעשות קקי בשום מקום חוץ מבחיתול ואפילו בתחתונים הוא עושה ולא אומר לי וממשיך להסתובב ולשחק בבית כאילו הכול נקי שם. ואפילו ניסיתי לתגמל אותו שאם יילך לסיר יקבל הפתעה והוא אינו מעוניין.
אני מרגישה ממנו כאילו הוא מרגיש שמשהו צריך לסגור על ישבו על מנת שיצא לו קקי, הוא כאילו אינו מרגיש בטוח כשישבנו חשוף. כשאני מבקשת ממנו לשבת בסיר ,לעיתים רחוקות הוא מסכים ומראה לי כאילו הוא לוחץ ומנסה ואומר אין קקי, אך מבקש חיתול ואם אני שמה לו הוא ישר מוציא.
ילדי אינו בגן ונמצא איתי בבית.
אני מקווה שהסברתי עצמי כשורה ומחכה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
שרון באומל13/08/2007שלום אפרת.
הנושא של גמילה מפיפי שהיא יחסית קלה אל מול גמילה מקקי שהיא לא פשוטה הוא נושא מאוד מוכר. בעיקרון, כל נושדא הגמילה קשור לנושא של פרידה וקבלת עצמאות. נושא זה, מחד, גורם לילד לחוש שהוא גדול ועצמאי ומאידך, מעורר חרדות של נטישה ופרידה מהדמויות המשמעותיות. קקי מייצג, יותר מפיפי, פרידה ממשהו גופני, והחרדה הקשורה לכך הינה החרדה לשלמות הגוף.
אני ממליצה לך להתסכל באתר שלי לגבי עצות בנושא גמילה. כולל עצות ספציפיות לגבי גמילה מקקי.
לא כתבת האם בנך יזם את הגמילה או אתם. אם הוא לא יזם את הגמילה, ייתכן וכדאי לתת לו עוד זמן על מנת להשלים את התהליך הנפשי הכרוך בכך.
בברכה,
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - מומחית לגיל הרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)