מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה שקשורה לאמאלירון23/04/2009
שלום רב, ביתי הבכורה בת השנתיים ושלושה חודשים (יש אחות בת שנה וחודש) קשורה אלי באופן כזה שהיא לא מוכנה לעשות דברים מסוימים עם בעלי כמו למשל ללכת לשירותים. לעיתים היא תאמר שאין לה פיפי (אחרי שביקשה) אם בעלי מציע לקחת אותה, היא מגיבה בבכי. איך נכון להתייחס לדבר? כדאי להתעקש? איך? מי צריך לעשות את המהלך? חשוב לנו שבתנו תדע שאנחנו סמכות הורית משותפת ושאנחנו קובעים את הכללים. תודה מראש, לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית משותפת
ליאת גרוס23/04/2009שלום לירון
את צודקת שנכון לשדר סמכות הורית משותפת וכן שאתם קובעים את הכללים. זה טוב גם לכם וגם עבור הילדה. לכן יהיה נכון להתעקש ולהעביר את המסר הרצוי. כדאי לאמר לה שעכשיו אבא לוקח אותה ולא להיכנע לבכי. אם הילדה תראה שאתם רציניים היא תפסיק לבכות (עם הזמן) ותקבל. זו לא בחירה שלה אלא שלכם.לא נכון לתת לה את הכח לתמרן אתכם.
במקביל, חשוב להקצות זמן איכות פרטי לילדה ולאב. פעמיים בשבוע לפחות כאשר את לא נמצאת בסביבה. שיצאו יחד לגן שעשועים או שאת תצאי. שלפעמים ישכיב אותה לישון ואת תעלמי מהבית וכו'.כל זאת מבלי לפגוע בקשר שלך איתה או לשדר לה שאת מתרחקת ממנה.
שאלות נוספות: את מרגישה שהיא קשורה אלייך יותר מידי גם בלי קשר לאב? היא נפרדת בבוקר בקלות ? לך קל לשחרר ? יש פער משמעותי בין ההתנהלות שלך איתה אל מול התנהלותו של בעלך?
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קשר חזק של בת לאמא
לירון24/04/2009קודם כל תודה על התייחסותך. בהמשך לשאלותייך, ביתי קשורה אלי כרגע יותר מלכל אדם אחר. היא לא נפרדת ממני בשמחה בגן בבוקר אבל לא רק ממני אלא מכל מי שמביא אותה לגן. היא בתקופה של פחדים שונים.לעיתים בעלי ואני לא מסכימים עד הסוף באשר לנקודות בהן חשוב להתעקש עם בתנו (אני נוטה לפחות נוקשות). חשוב לי לציין שביתי מרגישה את סמכותי עליה, היא ממושמעת וקשובה למה שאני אומרת לה. אני לא מרגישה שקשה לי לשחרר, אולי זה לא מודע, אני כן מרגישה שחסר עומק בקשר בין הבת לבעלי- נאמץ את עצותייך בנושא זה. מה עוד ניתןלעשות כדי לחזק את קשריה והבטחון שלה באחרים? ייתכן שאני משדרת לה דברים? באיזה אופן? תודה, לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמן יעשה את שלו
ליאת גרוס27/04/2009שוב שלום
את מתארת מצב מאד שכיח שבדר"כ עובר עם הזמן. ככל שתגדל תהיה עצמאית יותר , וככל שתהיה עצמאית יותר תתרחק ממך. הזמן יעשה את שלו. חשוב לשדר לה שאת מאמינה ביכולותיה להסתדר גם בלעדייך. חשוב לאפשר לה להתנסות בכך בעצמה כלומר שלא תמיד תהיי דוקא את וגם כשאת נמצאת את יכולה לקחת צעד קטן אחורה. אבל בזהירות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)