התנהגותה של ילדה בת 5.5

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגותה של ילדה בת 5.5
    מירי
    23/04/2009

שלום רב,
    הילדה שלי היא בת 5.5, חמודה מאד חכמה וקולטת מהר מאד. בגן, היא אחת מבין קבוצת בנות אשר משחקות תמיד ביחד וכמעט ולא משתפות עוד ילדים במשחקים שלהן.
    הבעיה היא כפי שאני רואה אותה ,שהיא מוותרת לעתים מאד קרובות על זכויותיה בכדי שלא ינטשו אותה או לא ישחקו איתה.הדבר נכון גם כן בבית , כשהיא נמצאת עם בני המשפחה. אני מסבירה לה כל הזמן עד כמה חשוב לשמור על הזכויות מכל הבחינות, ושלא צריך לוותר על משהו יקר לנו למען האחרים.
    אני בטוחה שהיא מודעת לכל התכנים האלה אך במציאות היא לא עומדת בזה.
    (למשל אם היא רואה שיש ילד שמטפס על האוטו שלנו , היא לא תבוא ותספר לי על מנת שהוא לא ינטוש אותה)
    עוד דבר שהוא גם כן מאד חשוב, בגן כשהמורה עושה דיון ושואלת שאלות, למרות שהיא יודעת את הנושא ואת התשובות , היא לא משתתפת ולא עונה... ואפילו נכנסת ללחץ מאד עצום בגלל שהיא לא יכולה להשתתף.
    אשמח מאד לקבל ייעוץ, וכיוון להדרכה. והאם הדבר קשור לזה שנולד לה אח שהיום הוא בן 7 חודשים...
    מירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגותה של ילדה בת 5.5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מירי

ליאת גרוס
    23/04/2009

שלום מירי
    ההתנהגויות של מתארת מעידות על ביטחון עצמי נמוך. ילדתך אינה מרגישה חזקה ובטוחה מספיק על מנת לענות במפגש או להסתכן בתחום החברתי. כל עוד היא אינה חזקה דיה , לא יעזרו ההסברים ההגיוניים. נכון לעזוב את ההסברים ולפעול למען חיזוק הדימוי העצמי. חשוב שתחווה חוויות הצלחה, חשוב שתעודדו ותחזקו. תשקפו לה עד כמה היא מוצלחת ומקסימה, ופשוט השקיעו בה זמן ותהנו מחברתה. כאשר תתחזק ישתנו הדברים שתארת "מעצמם".
    בהחלט יכול להיות קשר לאח הקטן. זהו בדיוק הגיל שהוא מתחיל להיות כובש ואולי היא מרגישה כמפסידה בתחרות ומסיקה שאין לה מספיק מה להציע. תוכיחו לה שהיא טועה. חשוב להקדיש לה זמן לבדה וכן לתת לה תפקידים של אחות גדולה.
    אשמח להתעדכן
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה הזריז, עוד שאלה

מירי
    23/04/2009

לגבי ההשתתפות בגן, מה אנחנו יכולים לעשות שם בשביל לקדם אותה ולעודד אותה?? חשבתי אולי לבלות איתה כשהיא נמצאת שם, או שיש לך דעה אחרת??
    וגם כשהיא נמצאת בחברת חברים וילדים מהמשפחה , עד איזה גבול אני יכולה להתערב ולחזק אותה כל עוד שזה לא מזיק לביטחונה האישי??
    תודה רבה,
    מירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמכי עליה

ליאת גרוס
    23/04/2009

שלום מירי
    כשאמרתי שחשוב לחזק אותה לא התכוונתי שזה צריך להיות תוך כדי אינטראקציות חברתיות שלה.
    לא כדאי להגיע לגן. זה עלול להחליש ולהביך אותה יותר. תחזקו אותה כשהיא אתכם , תתמכו,תעודדו, תעשו לה ואיתה כיף. תדאגו שתעשה דברים בהם טובה ותזמינו חברות איתה מסתדרת. הרבה חיזוקים ומחמאות.זמן איכות.
    בנוכחות חברים לא הייתי נלחמת את המלחמות שלה. אפשר לנצל סיטואציות מסוימות כדי לתת לה כלים להילחם בעצמה. אפשר אפילו, אם היא רוצה, לשחק את הסיטואציות האלו בערב במשחקי תפקידים ולחשוב איתה(ולא במקומה) על דרכי תגובה אלטרנטיביות.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו