האם הפרעת קשב?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם הפרעת קשב?
    מיכל
    23/04/2009

שלום רב!
    בתי בת 4.5. ילדה פקחית, נבונה ומקסימה. היא ילדה מאוד חמה ורגישה. היא מפנימה כל מה שקורה מסביב כלומר, שומעת ורואה הכל. לעיתים קרובות מפתיעה אותי בכך שהיא זוכרת דברים שקרו לפני כמה שנים.
    אני מודאגת שהיא לא כל כך רגועה. היא כל הזמן בתנועה ומדבר בלי הפסקה. כשהיא אוכלת היא זזה על הכיסא, כשהיא מציירת היא מדברת. כשאנחנו מדברים בינינו היא תמיד מדברת במקביל. אני מסבירה לה שכשאוכלים אז לא זזים ולא מדברים, כשאנשים אחרים מדברים לא נכנסים לדברים שלהם אלא אם אומרים סליחה. אבל כל זה נראה לי יותר ברמה של נימוסים. בנוסף כשיש בסביבה אנשים היא פשוט מתחילה "להשתגע". היא רצה, עושה פרצופים, צועקת וצוחקת חזק ולפעמים אף "מציקה" לאנשים. כולם מאוד נחמדים אליה כי סה"כ מדובר בילדה חביבה, אבל אני רואה ושזה פשוט עובר את הגבול. מאידך, קורה הרבה שהיא חולמת. ככה פתאום בעמצה משהו היא מרחפת וחושבת על שלה. זה קורה בבית, בגן ובחוג ריקוד. היא פתאום מפסיקה לעשות מה שעשתה וחולמת. בד"כ ניתן לדבר איתה והיא מקשיבה, אבל לעיתים קרובות היא כאילו לא נמצאת פה. אני שואלת אותה מה אמרתי והיא לא יודעת לענות לי.
    בנוסף, כשהיא עושה משהו ניא תמיד מבקשת שנעזור לה ונעשה איתה. לפעמים נוצר מצב שאני מציירת איתה ובסוף פשוט במקומה. ואם אומרה לה שהיא מסוגלת לבד והיא מפסיקה בכלל.
    אני מצטערת על אוריכות הדברים, אך יכול להיות שמדובר בהפרעת קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות? מאיזה גיל ניתן לאבחן את ההפרעה? אני זקוקה ליעוץ לגבי איך אני אמורה להגיב להתנהגותה. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הפרעת קשב?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי אפשר לדעת

ליאת גרוס
    23/04/2009

שלום מישל
    בגיל 4.5 עדיין קשה לעשות הבחנה בין הפרעת קשב לשובבות ומוסחות האופיינית לגיל . את אומרת שהילדה מפנימה את מה שקורה סביבה, שומעת ורואה הכל, לכן לא נשמע לי שמדובר בהפרעת קשב.גם ההתנהגויות שתארת נראות קשורות יותר לגיל ו/או לפינוק ו/או לקצת קושי בקבלת גבולות.
    אני ממליצה לא להתעסק בנושא הקשב. אם יש בעיית קשב היא תעלה ביתר שאת בבית הספר. עד אז עזבי.
    כן נכון להתעקש על גבולות כאשר חוצה אותם, ולא לעשות במקומה דברים שיכולה לעשות בעצמה (חוץ מפעם ב...)
    אשמח להתעדכן
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל
    23/04/2009

תודה על התשובה. יש לי עוד שאלה לגבי ההתנהגות והצבת גבולות. כל מה שאומרים לילדה וכל מה שמבקשים ממנה פעם אחת אף פעם לא מספיק. ז"א אני צריכה להגיד כמה פעמים לא אכפת לה אחר כך אני כבר מרימה את הקול ואף לפעמים נאלת "לאיים " עליה ורק אז היא עושה. דיברתי איתה הרבה עמים על כך והסברתי לה שממש לא נעים לי לצעוק ולאיים כל פעם אלא שהרבה יותר נחמד שהיא תגיב מפעם הראשונה שפונים אליה כמו שאני מגיבה ועושה כשהיא מבקשת משהו ממני. מה הטקטיקה שעלי לנקוט כדי לקבל את תשומת לבה ותגובתה ועשייה מייד? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נורא לאיים

ליאת גרוס
    23/04/2009

שוב שלום
    חלק מתפקידם של ילדים זה לנסות ולבדוק עד כמה ההורים רציניים. כמו שגם מבוגרים נוהגים אחרת אם יש שוטר תנועה בסביבה או יותר נכון אם יש איום של קנס או נקודות, כך גם ילדים זקוקים לפעמים לאיום על מנת להבין שלחוסר ציות יש השלכות.
    בשלב זה אל תצפי שתמיד תגיב בפעם הראשונה שאת פונה. על מנת להתקרב למצב כזה (ולהתקרב זה מספיק טוב, את לא רוצה ילדה כנועה) כדאי לפעול כך:
    פעם ראשונה להגיד, פעם שנייה לאיים, פעם שלישית להזהיר. פעם רביעית לממש את האיום (זה החלק הכי חשוב) ואז לאמר שפעם הבאה זה יהיה יותר גרוע. בכל שלב אין צורך להרים את הקול. הכל יכול להעשות ברוגע אך בנחישות.
    בדרך כלל כאשר הילד מבין שיש השלכות ושהאיום יכול להתממש הוא ינסה להמנע מלהגיע לשלב זה.
    שיטה נוספת שעובדת באורח קסם - לספור. להגיד אני מתחילה לספור עד 10. אחת שתיים וכו... משום מה זה עובד.
    מקווה שעזרתי
    אשמח להתעדכן
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו