מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 9 גונב... :(שרון23/04/2009
שלום רב,
אני אם חד הורית לשלושה בנים. גרושה מעל לשנה.
בני בכיתה ג' וגונב כסף בסכומים גדולים יחסית (הכוונה לשטרות גדולים ולא לכמה שקלים בודדים). הוא גנב במשך השנה פעמיים או שלוש מהארנק שלי, ולאחרונה הסתבר שהוא גנב כסף מארנקה של הבייביסטר, כמו גם את כרטיס האשראי שלה.
הוא אינו טורח אפילו להסתיר מדיי את הגניבה, וכשנשאל על הנושא, אחרי שניה הוא מספר לי את האמת, שאכן לקח את הכסף ואף מה עשה עם הכסף.
יש לציין שניתקלתי בגניבות שלו גם לפני הגירושים, וחשוב לציין שחוץ מהנושא הנ"ל, הוא ילד קשוב, מאוד בוגר ואחראי (הבכור), הוא אוהב לסייע ולעזור בבית, הוא תלמיד טוב, ויש לו נכונות להקשיב ולהשתפר.
מעבר לעזרה מקצועית שאליה יש לי כוונות לפנות, האם יש למי מכם/מכן עצות ו/או נסיון עם סיטואציות דומות?
אשמח לעזרה, שכן אני אובדת עצות....
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 9 גונב
ליאת גרוס23/04/2009בדרך כלל, ילדים לא לוקחים כסף מאלה שנמצאים במעגל החברתי הקרוב שלהם. הם גם לא גונבים בגלל שחסרים להם מזומנים, משום שהם לא מכבדים את זכויות הזולת, או משום שאינם מסוגלים להבחין בין טוב לרע. הם אפילו לא גונבים כדי לספק תיאבון בלתי נשלט או תאוות, למרות שהם עשויים להשתמש בכסף כדי לקנות מזון, צעצועים או דברים שחביבים עליהם.
במרבית המקרים, ילדים גונבים כדרך לבטא את רגשותיהם, או את החסר הרגשי שלהם בבית. זו הדרך שלהם להפגין את הצורך שלהם בתשומת לב נוספת, תמיכה או גילויי חיבה מהוריהם.
כדאי לנסות להבין מה הוא בעצם מנסה להגיד... מה את חושבת ? העובדה שאינו מתאמץ להסתיר רק מחזקת השערה זו.
במקביל חשוב להגיב באיום בעונש אם זה יקרה שוב ולממש את העונש במידה ואכן עושה זאת שוב. כדאי להסביר לו את חומרת מעשיו ואת העובדה כי לא כדאי להגיע למצב בו תאבדי בו אמון...
מקווה שעזרתי
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)