מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות בין העלאת בני לכיתה א' / גןטל24/04/2009
שלום
בני בן (בן יחיד) 5.5, מטופל בהתפתחות הילד כשנה, אובחן גם ע"י פסיכולוגית והומלץ גן שפתי ברמה גבוה,
מאחר ויש לו קושי בהבעה, אוצר המילים שלו יחסית דל, וכנראה גם איזשהי בעיה בקשב, שמבחינת כל הגורמים המקצועיים עדיין אי אפשר לאשר הפרעת קשב וריכוז,
כרגע אני עומדת לפני וועדת השמה לכיתת א' מעבר /גן שפתי , וההתלבטות שלי גדולה ,
ובנוסף הוא ילד מאוד עדיין , ומאוד מפונק ונראה לי שבכל מקרה הייתי צריכה להשאיר אותו שנה נוספת בגן חובה.
לכן הגן השפתי נראה לי רק שבאזור שלי הוא לא ברמה גבוהה כמו שהומלץ , ואני פוחדת שהסביבה בגן לא תרים אותו למעלה, א' מעבר ? יקבל שם עזרה מקצועית אך זו מסגרת בי"ס , לא חושבת שמוכן גם ריגשית,
אולי להשאירו בגן הנוכחי ולקחת עזרה פרטית?
אודה על עזרתכם המקצועית בעניין , כדי שאוכל למצוא לבני את המסגרת המתאימה לו ביותר.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרת מתאימה
זהורית אסולין שמחון25/04/2009ראשית אם ההמלצת האבחון היא גן שפתי ברמה גבוהה הרי שהוא זכאי לקבל הסעות לגן כזה, וזה לא חייב להיות גן קרוב אל הבית . לכן קודם כל כדאי לבדוק את האופציה הזו. האופציה שאת אמרת להשאיר בגן רגיל עוד שנה ועזרה פרטית הוא גם פתרון יקר מאד וגם יתן מענה חלקי בלבד. בגן רגיל כמות הילדים גדולה וכמות הצוות קטן (בגן שפתי יש צוות גדול ורחב ומספר מועט של ילדים) . לכן גם אם הגננת תהיה מאד מקצועית ורגישה עדיין יכולתה לתת מענה הולם לבנך היא מוגבלת וחלקית.
לגבי כיתה א' לא כל כך הבנתי אם מדובר בכיתה א רגילה או גם מסגרת שפתית- אם מדובר במסגרת רגילה לא כדאי כי כפי שאת אומרת הוא עדיין לא בשל והפערים בינו לבין האחרים והקצב המהיר של הלימוד עלולים ליצור אצלו תסכול גבוה מידי. אם מדובר בכתה א' שפתית אפשר לקבוע אם בית הספר ביקור לבוא להתרשם לשוחח עם המנהלת, היועצת, המורה כדי לבדוק אם אכן זה יתן מענה הולם לבנך בשנה הקרובה הן מבחינה שפתית, רגשית וחברתיתת.
אכן החלטות אלו לא קלות קחי לעצמך את האנשים שאת סומכת עליהם ומכירים את בנך וחשבו יחד מה הטוב ביותר עבורו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)