מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הקיץ של אביה...ליאת26/04/2009
שלום יש לי ילד בן 5, ובעוד כמה ימים אנו צריכים לארח 4 ילדים מהגן שלו בשילוב פעילות חוייתית.
אני נורא חוששת שהילדים לא יגיעו למפגש(זו הסיבה שגם לא חגגתי לו יום הולדת בבית) ולא יודעת מה לעשות במקרה כזה. אני רוצה הדרכה מראש למקרה שזה יקרה כי בני הוא ילד מאוד רגיש.
הסיבה שאני פונה אליכן עכשיו היא כי אני מאמינה שזה יקרה מאחר והילד שלי לא מאוד פופולרי בגן. והוא קצת שונה מכולם(קצת מרחף ומתעניין בדברים לא רגילים (כמו מכונות) ע"כ אין לו כימיה עם הרבה חברים. (יש לו חבר אחד שהוא מאוד מסתדר איתו אך הוא לא מהגן והוא גדול ממנו בשנתיים).
מה עושים, אבקש עצה בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגיגת יום הולדת לילד בן 5
ד''ר שירי שדה שרביט27/04/2009לירז שלום,
נראה לי כי את מתייחסת לחגיגת יום ההולדת של בנך, באופן שמתאים יותר לילדים גדולים. ילדים בני חמש בדרכ לא בוחרים האם להגיע או לא להגיע לאירוע מסוים, אלא הדבר תלוי בהוריהם שבוחרים האם להשתתף או לא, או האם להביאם למקום או לא - בהתחשב בנתונים שונים. הדברים שכתבת מרמזים על קושי חברתי מסוים שבנך אולי סובל ממנו, קושי הגורם גם לך לסבל ולמצוקה. אני חושבת על הכותרת שנתת לשאלתך, שמעלה אסוציאציה לחווית דחייה קשה של ילדה "אחרת", כפי שהיה בסרט "הקיץ של אביה".
אני נוטה לא להאמין שבנך נמצא בסיטואציה דומה לזו שבסרט, כיוון ששם היה מדובר בבנות גדולות יותר וברקע משפחתי מאוד מאוד טראומנטי. לטעמי כדאי לך לבחון בינך לבין עצמך מה מעלים בך הקשיים החברתיים של הילד, ובאלו דרכים ניסית עד כה לטפל בקשייו. רצוי להתכונן ליום ההולדת מראש באמצעות בדיקה טלפונית עם הורי הילדים, מי מהם מתכוונים להגיע. במידה ויש ביטולים רבים, אולי כדאי שתזמיני ילדים שאת יודעת שהוריהם יביאו אותם (כמו בני משפחה, שכנים, והחבר המבוגר ממנו בשנתים) אולם מעבר למקרה מסוים זה, זו הזדמנות עבורך לחשוב האם בנך אכן סובל מקשיים חברתיים, ובמידה שכן - כדאי לפנות להתייעצות בנושא עם פסיכולוג המומחה בטיפול בילדים.
בהצלחה וחגיגה טובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)