מה עושים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה עושים
    מיכל
    26/04/2009

שלום רב!
    בתי בת 4.5. כשהייתה תינוקת היתה לה היפטוניה קלה ולמוטוריקה גסה היה איחור קל. הרופא המליץ על כל סוג שהוא של פעילות פיזית. עד גיל שלוש הסתפקנו במתקני ג'ימבורי למינהם ומגיל שלוש היא החלה ללכת לחוג התעמלות לגיל הרך. הילדה מאוד אהבה ללכת לשם וזה אכן השפיע לטובה על חיזוק השרירים שלה. כבר מעל חצי שנה שהיא הולכת לחוג ריקוד פעמיים בשבוע. היא מאוד אוהבת ללכת לשם וגם בימים שאין חוג מבקשת שיקחו אותה לשם. לדברי המורה הילדה מאוד כישרונית למרות הגיל. ביום ראשון שעבר קרה משהו לא ברור. היא כרגיל הלכה לחוג עם סבתא, אבל לא הסכימה להכנס פנימה ושום שכנועים לא עזרו. היא עמדה מחוץ לדלתת ובכתה והמציאה כל מיני תירוצים כדי לא להכנס. בערב ניסיתי לדבר איתה על זה , אך היא ממשיכה לתרץ ואומרת שהיא לא מוכנה ללכת לשם. אציין שהשיעור מתקיים עם דלתת פתוחה ואנחנו רואים מה מתרחש במהלך השיעור ולא היה שום דבר חריג. מה שכן, שבאותו היום ילדה אחרת בכתה ולא נכנסה לשיעור ואולי בתי הושפעה מזה. בהתחלה אמרתי לה שהיא רוקדת יפה ומצליחה ומתקדמת ולמדה המון בזכות הריקוד. אחר כך ניסיתי להסביר לה שמאוד חשוב שהיא תמשיך להתאמן. אחר כך גם ניסיתי להיות יותר אסרטיבית בנושא, אך שום דבר לא עזר היא לא מביעה רצון ללכת לשם. היא אף אמרה שהיא תיתן את התלבושת שתפרו לה להופעה שתתקיים בחודש הבא למישהי אחרת. אני יודעת שללכת לחוג צריך להיות כיף ולא מכריחים לעשות את זה. אבל נראה לי שהמקרה הזה קצת יותר מורכב ויכול להשפיע לתחומים אחרים ואולי לטווח ארוך יותר. למעשה אם לא אתעקש היא תלמד שהיא עושה מה שהיא רוצה, היום זה חוג ומחר זה יהיה משהו אחר. יודגש שהילדה נראת לי די מבולבת. ואני בעצם גם. איך עלי להתנהג במקרה כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנודות במוטיבציה

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/04/2009

מישל שלום,
    אני חושבת שצריך להבחין במקרה הזה, האם החוג בעינייך הוא העשרה ופעילות פנאי, או שמדובר בשעה שהיא חובה עבור התפתחות בריאה לבתך, ובהתאם לכך להחליט. במידה והאפשרות הראשונה היא הנכונה, אזי באמת לא כדאי להכריח וחשוב לתת לה לבחור את הפעילויות בהן עסוקה אחהצ. אולם במידה והחוג אכן קריטי להמשך התפתחות/גדילה תקינות, והוא משמעותי לבריאות הילדה כמו שעות שינה או תזונה נכונה, אזי ההתייחסות אמורה להיות אחרת.
    מעבר לכך, הדברים שכתבת מרמזים על לחץ ומתח רבים בבית סביב החוג הזה - ילדים לעתים לא נכנסים לשיעור או מבקשים הפסקה, וכשהדבר מתקבל על-ידי הסביבה כתגובה טבעית, הם לעתים קרובות ממשיכים בפעילות לאחר הפסקה. דרך מה שכתבת עלתה לי תהיה, באיזו מידה את מדגישה בבית תכנים של הישגים, למידה והתקדמות בהקשר לחוג. הדגשה יתרה של היבטים כאלה (לעומת ערכים כמו הנאה, בילוי, פעילות נעימה וכדומה), עלולים פעמים רבות להרתיע ילדים מלהמשיך בפעילות, לא כל שכן להופיע בפני קהל.
    לטעמי האישי, רצוי שבפעם הבאה מישהו אחר מלבד הסבתא יביא את הילדה (רצוי את, או אבי הילדה אם הוא מעורב) ויעזור לה להיכנס לחוג. אולי כדאי גם לדבר מראש עם המדריכה, שתזמין אותה להיכנס ותהיה רגישה למצוקה שלה. אולם במידה והילדה לא מעוניינת, לא כדאי להתעקש מדי בנושא החוג המסוים, ואפשר להציע לה חוגים אחרים עם פעילות פיסית (ואולי אף כאלו שאינם מערבים הופעה מול קהל בה הילדים מציגים את הידע שרכשו), כמו ג'ודו, קאפוורה וכדומה.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו