מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות של "אמא את אוהבת אותי"נטשה26/04/2009
או שאלה של "אמא נכון שאת חברה שלי"? אוף אני ממש מתוסכלת הבן שלי בן שנתיים ושבעה חודשים חוזר ושואל אותי את השאלותה אלה איך שהוא פותח את העיניים בבוקר וגם במהלך היום, לאחרונה גם אומר לי אני לא רוצה שתלכי לעבודה וקשה לו להיפרד ממני בבוקר בגן. עליילציין שנאיאם יחידנית מבחירה הוא גם שואל "אמא נכון שאין לי אבא"... זה נורא כואב לי האם זה נורמלי או שאלו איתותי מצוקה? האם אני עושה משהו לא בסדר? אני מרעיפה עליו המון אהבה וחיבה ודואגת לכל צרכיו.. יש מצב שאני הזנחנתי בלי לדעת את צרכיו הרגשיים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות של ילד
ד''ר שירי שדה שרביט27/04/2009נטשה שלום,
האמירות של בנך וקשיי הפרידה שלו, מאפיינים ילדים רבים בגילו, מסוגים שונים של משפחות ורקעים. יחד עם זאת, ייתכן שבנך מבין כי הוא אכן תלוי בך מאוד מאוד, כיוון שאתם משפחה חד הורית. ילדים אחרים אולי מצליחים להכחיש יותר את התלות שלהם בהורה ואת ההבנה שאם אחד ההורים ייעלם, עלול לקרות משהו לא טוב - כיוון שיש להם שני הורים והחרדה מתחלקת בין שניהם.
בכל מקרה, ללא היכרות עם הילד לא ניתן לדעת האם הוא נמצא במצוקה. רצוי שתתייעצי בכך עם הגננת, אשר יכולה להשוות את התנהגותו לזו של ילדים אחרים בגילו. בנוסף, עמידה בראש משפחה חד הורית היא תפקיד מאוד קשה ומורכב. ככל שהילד גדל, לקשיים הקודמים בגידולו, מתווספות גם השאלות והאמירות של הילד, שלא תמיד יש לנו תשובה מוכנה עבורם. נראה לי כי את תוכלי מאוד להרוויח מהשתתפות בקבוצה לאמהות יחידניות. במסגרת כזו תהיה לך הזדמנות לראות שכל האמהות עושות "משהו לא בסדר" כדברייך, ללא קשר למערכת המשפחתית בה הן מתנהלות.
בהצלחה לך ולבנך,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)