מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדות / פחדים אצל בת כמעט 6ליאת26/04/2009
שלום רב,
בתי בת כמעט 6 שנים.(הבכורה מבין 3 ילדים) מאז היותה תינוקת גילתה פחדים ונקיטת זהירות יתרה בכל מיני מצבים. זכור לי היטב שרופאת הילדים תמיד הית המתפעלת מחוכמתה ונבונותה והיהת אומרת לי שהחשש הוא מנת חלקם של ילדים נבונים (לא ידעתי האם לשמוח או להעצב) בחודשים האחרונים החלה בתי לגלות פחדים מפני עזיבתה /נטישתה. כך למשל: בכל בוקר שהולכת לגן מבקשת ממני להגיע מוקדם לקחתה, לעשות תזכורת בטלפון שלי שיזכיר לי לקחתה וממתינה לי בסוף היום דרוכה ובהרבה מקרים אף בוכיה. אציין כי הנני מגיעה בד"כ כחצי שעה לפני שתם היום ואף פעם לא אחרתי לקחתה. היתה אולי פעם אחת בודדה שהיא המתינה לי עם עוד ילד אחד בגן. בבית - היא איננה מוכנה להמצא לבדה באחת מקומות הבית, כך לא באמבטיה ובכל כמה שניות קוראת לי כשאינני בטווח ראייתה ושואלת "אמא, את כאן?" בגן המשחקים - איננה מוכנה לשחק אם אני לא עומדת לידה וכל העת עסוקה בלוודא שאני נמצאת. לחוג משחקי מחול בקשה להפסיק ללכת לאחרונה, למרות שאני ממתינה לה בתוך האולם, מעבר לדלת החדר בו מתקיים השיעור. היא איננה מוכנה להתארח אצל חברים, והיא זו שמארחת כל הזמן וכו'.
בעוד מס' חודשים אנו עתידים לעבור דירה למקום חדש לחלוטין ובתי עומדת לעלות בספטמבר הקרוב לכיתה א'. השבוע לקחנו אותה לאחד מבתי הספר הפוטנציאליים במקום החדש, ע"מ שתתרשם מהמקום יחד איתנו. הדבר עורר בה מחשבות ותהיות ובשעות אחר הצהריים, לאחר עיבוד הנתונים, ככל הנראה, היא אמרה לי שבית הספר מאוד גדול ושאלה אותי איך היא תדע להגיע לכיתה והאם תמיד יש מורה בכיתה ועוד כמה זמן זה יהיה המעבר לביה"ס והביעה חששות.
זה המקום לציין שמאז שבתי נולדה וכך גם אחיה עם סיומו של היום בגנים ואילך מהשעה אני זו שנמצאת איתם, ללא שמרטפים וללא העדרויות. אינני יכולה לחשוב על איזו שהיא טראומה או חוויה לא נעימה שחוותה בתי ובעקבותיה היא חרדה נהפוך הוא - הכל יהיה אוטופי (כך לפחות בראייה שלי ושל בעלי).
אנו ממש מוטרדים מהמציאות בה היא חיה בעיקר משום שהפחדים הללו מנטרלים אותה מלפעול וגורמים לה לוותר על כל מיני הנאות. אנו מרגישים שהיא ממש רוצה להיות בשליטה בכל רגע נתון!!
אנו תומכים בה ומעודדים אותה שהיא יכולה להסתדר גם בלי שמבוגר יהיה צמוד אליה, אנו אומרים לה מפורשות שאנו לא זונחים אותה לעולם ואנו דואגים לה ואוהבים אותה גם אם היא לא תמיד רואה אותנו וכו'.
אנו מרגישים שאנו חייבים לטפל במצב ולעזור לה במיוחד לפני שעושים מעבר למקום חדש וכמוכן לכיתה א'. אשמח לקבל חוות דעתכם וייעוץ כיצד להתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות / פחדים אצל בת כמעט 6
ד''ר שירי שדה שרביט27/04/2009ליאת שלום,
באופן כללי, חרדה היא תגובה יעילה במצבים רבים. למשל, רצוי לחשוש מאנשים לא מוכרים או מאכילת מאכל שאיננו יודעים מהו. החרדה של בתך נשמעת מעט עזה מהרצוי, בכך שהיא מגבילה אותה בפעילויות שונות. משאלתך לא ברור לי לגמרי אם הילדה סובלת בעיקר מחרדת פרידה, או יש דברים נוספים שמטרידים אותה (חרדה ממקומות ציבוריים, פחדים שונים, רצון שדברים יהיו נקיים או בסדר מסויים, וכדומה). מעניין גם לדעת האם בתך חוששת מפרידה ממך בלבד, או שהיא מגיבה גם לבעלך באופן דומה.
לגבי מעבר הדירה, התגובה של בתך נראית לי תואמת לסיטואציה. מעבר מגן קטן ומוכר לבית ספר חדש וגדול יותר הוא מפחיד. אני, למשל, זוכרת את סיור ההיכרות שעשיתי באוניברסיטה , לחברתי שהתחילה ללמוד שנה אחריי. גם כשאנחנו מתחילים לעבוד במקום חדש, מתעוררות אצלנו שאלות רבות.
לטעמי, כדאי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג המטפל בילדים. בטיפול בילדים בגיל של בתך, מרבית העבודה נעשית באמצעות הדרכת ההורים כיצד להתנהל עם הילדה ולהקל עליה בחרדותיה ובהסתגלות לשינויים (מקום מגורים חדש, כיתה א' וכדומה).
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
