מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא רוצה ללכת לגןשירילי20/03/2007
שלום לכן,
אחרי שלוש שנים בהן הייתי בבית וטיפלתי בבני, הגיע הזמן שלי לחזור לעבודה ושלו להכנס למעון.
הוא כבר שבועיים הולך למעון החדש...והבכי בבוקר לא עובר לו. חוצמזה, הוא הפך להיות מאוד עצוב בבוקר. כל הזמן מחפש את החיבוק שלי....מבקש שאני אשאר איתו...מיותר לציין שאני סובלת אחרי זה כל היום מיסורי מצפון. האם לשים אותו בגן היה רעיון טוב? איך אני יכולה לעזור לו להתרגל לרעיון של גן ושל ילדים אחרים?
אגב - הוא הלך לגנון פרטי ויש שם עוד 15 ילדים וזהו...הוא מקבל יחס אישי וחם, והגננת אומרת שאחרי שאני הולכת הוא נשאר מעט עצוב, אך מתעשת ומשתלב יפה עם שאר הילדים.
מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן
שרון באומל20/03/2007כיוון שעברו רק שבועיים, תני לילדך את הזמן להתרגל למסגרת חדשה ולסיטואציה שמאוד חדשה לו. אני רוצה לומר לך שגיל 3 הוא גיל בו באמת מאוד מתאים ללכת לגן, מאספקטים רבים. עם זאת, על מנת להקל עליו את שלב ההסתגלות, הייתי מציעה שני דברים. ראשית, לעודד אותו לקחת חפץ אהוב עליו מהבית אל הגן, כך שיוכל לשמור על רצף בין הבית לגן ולהתנחם באותו חפץ ברגעי המצוקה בגן. בנוסף, עשי יחד עימו ספר עליו הולך לגן חדש (לדוגמא: רוני הולך לגן חדש). בספר ניתן לתאר את הפעילויות בגן, את סדר היום, את הפרידה בבוקר, ואת טווח הרגשות אותן מרגישים ילדים בגן. העשייה המשותפת והאופציה להתרגל לגן יחד איתך בתוך הבית, עשוייה להקל עליו. בנוסף, האפשרות לדבר איתכם על מה שהוא חש בגן, יכולה לפחות לתת לו הרגשה שמאוד מבינים אותו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)