מעבר לגן אחר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן אחר
    לילי
    27/04/2009

אני אם לילד בן 5. השנה הוא נמצא בגן טרום חובה. לפי דעתי הוא לא מתחבר כל כך לחברה בגן.
    בכל פעם שאני פונה אליו בשאלה מי חבריו הוא עונה לי שזה סוד. הגננת אומרת שהוא די חברותי וחוץ מזה שקשה לו מעט להתמודד עם בעיות ומחלוקות עם ילדים(ישר בוכה) ציינה גם שיש לו חבר בגן ואמרה את שמו. לדעתי הילד בכלל לא חבר שלו כי כשאנו נפגשים אחה"צ בחוג קרטה(הם לא באותה השעה אלא אחד אחרי השני) הם בכלל לא מדברים. ובני לא אומר שהוא חבר שלו גם בעבר כשהזכיר 2 שמות של חברים הילד הזה לא היה ביניהם. פרט לכך שהוא גם הרביץ לילדי הרבה פעמים(לפי דבריי בני).
    מהגננת אני לא מרוצה ובטוחה שרב האמהות גם לא. ובנוסף רב ההורים לא מאותו מעמד סוציואקונומי שלנו ואני לא מתחברת אליהם(עובדות שמונעות ממני להזמין לו חברים אחה"צ, דבר שלפי דעתי מאוד חשוב מבחינה חברתית).
    ליד הגן שלו יש גן צמוד עם אותם גילאים ואני רוצה בשנה הבאה להעביר אותו לשם.
    האם זה בסדר לעשות לו את זה?האם אני צריכה לשאול לדעתו? ואם לא מה עליי להגיד לו?
    פעם אחת לפני כמה חודשים שאלתי אותו אם הוא רוצה לעבור לשם והוא אמר לי שלא כי יש לו חברים בגן הנוכחי.
    מה עושים??????..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן אחר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן אחר

ד''ר שירי שדה שרביט
    27/04/2009

לילי שלום,
    ההתלבטות לגבי הגן היא הזדמנות עבורך להעריך ולבדוק את הכישורים והיכולות של בנך, במיוחד בהיבט החברתי בו מדובר, וגם לאבחן מה החלקים החלשים יותר שלו וכיצד ניתן לעזור לו בהם.
    התמונה לגבי הכישורים החברתיים של בנך אינה ברורה, כיוון שאת מתארת מספר דברים סותרים - לדעתך אין לו חברים, הוא טוען שיש לו, הגננת אומרת שהוא חברותי, ואת אינך מזמינה לו חברים מהגן בשעות אחהצ. נראה לי שיש מעט עירוב בין התגובות שלך כלפי צוות הגן וההרכב החברתי-סןציואקונומי שלו, לבין תפיסתך את התנהלותו של בנך. לפיכך כדאי מאוד שתתייעצי עם פסיכולוג הגן שיוכל לערוך תצפית על הילד ולומר לך כיצד הוא מתרשם ממנו באופן יותר אובייקטיבי.
    בנוסף, במחשבה על המעבר לגן אחר, יש לשקול גם לאיזה בית ספר הולכים הילדים מכל גן, והיכן בנך צפוי ללמוד בכיתה א'. כמו כן, לא ברור האם בגן הסמוך יהיו הורים ממעמד סוציואקונומי אחר, ומה ידוע לך על איכות הגן האחר והגננות ששם. נראה לי שכדאי לבדוק גם היבטים אלו בטרם את מקבלת החלטה. אגב, סביר להניח שבנך יאמר לך שאינו רוצה לעבור גן שכן ילדים אינם חובבי שינויים. אם את מתרשמת לאחר מחשבה עמוקה ושקילת כל הפרטים, ולאחר שיחה עם פסיכולוג הגן הנוכחי, כי כדאי להעביר את בנך גן - עשי זאת, ועזרי לו שם להסתגל חברתית ע"י הזמנת חברים ועידוד פעילויות חברתיות משותפות.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן אחר המשך

ליאת
    27/04/2009

שירי שלום תודה על תשובתך. לגבי מה ששאלת הרי לך התשובות:
    לידיעה כללית,בני מבקש ללכת לחברים ואף רוצה להזמין אליו הביתה חברים אך אני לא מסוגלת לעשות זאת מכיוון שההורים שם נורא גאותנים בשל מי שהם (מעמד כלכלי גבוה ולא מזרחים, אגב לי אין בעיה לטפח קשר עם אשכנזים אך נדמה שלהם יש ומרגישים זאת לפי המבטים שלהם ובזה שאפילו שלום לא אומרים). יש לציין שביתנו קטן(ולקראת בניה)
    לגבי פסיכולוג אינני יודעת כיצד עושים זאת.
    והמעבר שאני רוצה לבצע יהיה לגן לידו שבו מהגיעי לשם כל בוקר יודעת אני כי יש שם הורים הרבה יותר נחמדים וגם 3 ילדים מהגן שהיה בו לפני שנה. הסיבה העיקרית היא הגננת שממנה אינני מרוצה וכמובן ההורים -שבגללם אינני יכולה ליצור לבני חברה לאחר הצהרים. בנוסף אני יודעת מהמלצות שהגננת והסייעת שבגן הצמוד הן מעולות.
    אשמח אם תחזרי אליי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו