מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הכנה לניתוחמור27/04/2009
שלום, בתי בת ה-5 וחצי מתעתדת לעבור ניתוח שקדים ושקד שלישי בעוד שבועיים. החלטתי לחכות עם ההסבר על הנתוח לבתי עד יומיים שלושה לפני הניתוח.
עד היום כל דבר שבתי עברה הסברתי לה קודם לכן לקראת מה היא הולכת והכל עבר בצורה בוגרת ויפה מצידה מה שמאוד שימח אותה ואת הרופאים/האחיות.
זהו הניתוח הראשון ומקווה שגם האחרון של בתי ואיני יודעת כיצד לספר לה עליו מבלי להלחיץ אותה עקב הלחץ הגדול שיש לי.
אנא עזרו לי למצוא דרך עדינה ומוצלחת לספר על כך לבתי.
הלחץ שקיים אצלי אינו מוחצן כלל אני מתנהגת כרגיל בבית.
עד היום ידעתי רק על ניתוח של השקד השלישי אך היום לאחר בדיקת שינה הוחלט לבצע ניתוח שקדים ושקד שלישי עקב הפסקות נשימה בשינה ושקדים מוגדלים גם כן מה שגרם לי להלחץ יותר.
אשמח לקבל את עזרתכם בנוגע לבתי.
תודה והמשך יום נעים, מור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לניתוח
ליאת גרוס27/04/2009שלום מור
בין השורות נשמע לי שאת יודעת נהדר איך להכין אותה לניתוח אך הבעייה היא שאת מודאגת שהדאגה שלך תשפיע עליה. את צודקת. מותר לך להיות טיפה מודאגת אבל לא יותר מידי פן תשדרי לה דאגה ולחץ. את יכולה לנסות להרגיע את עצמך ע"י נשימות עמוקות, דמיון מודרך, ריצה , בכי או כל דבר שאת יודעת מנסיון שמרגיע אותך. רצוי שיהיה אדם נוסף בסביבה שיוכל לתמוך בך בזמן שאת תומכת בביתך. אלפי ניתוחים כאלו עוברים בהצלחה וגם זה יעבור ומהר. אני לא מבינה ברפואה אבל עד כמה שידוע לי זה באמת ניתוח פשוט בגיל הזה. ..יהיה בסדר...
לגבי מה לאמר לה: כמו שעשית עד כה. לחכות עד כמה ימים לפני, לתת לה את כל האינפורמציה ברמה המתאימה לה. משהו כמו " יש לך משהו בתוך הגרון שחוסם ומפריע ל... ולכן צריך להקטין אותו קצת. יש כאן רופאים שיכולים לעשות את זה בקלות ולתקן את הבעייה. קודם יתנו לך משהו שיעזור לך להירדם וכשתקומי זה כבר יהיה אחרי התיקון. אולי זה קצת יכאב אבל תוכלי לאכול הרבה גלידה וחוץ מזה אני יודעת שאת ממש גיבורה. אחרי שהכל יסתדר נעשה מסיבה גדולה ואת תבחרי ..."
מקווה שעזרתי
שיעבור לך הזמן מהר עד הניתוח
בריאות והנאה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)