מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מוכן להכין ש"באור27/04/2009
ד"ר שירי שלום רב
בני לומד בכיתה ב'. בכיתה התנהגותו ראויה לשבח,הוא מבצע את המטלות הנדרשות ממנו, מקשיב ומשתתף. הוא אינו תלמיד מצטיין אל גם אינו תלמיד חלש. כאשר הוא לומד בבית לקראת מבחן למשל הוא מוציא ציונים טובים.
הבעיה מתחילה כאשר הוא מגיע הביתה. הוא לא רוצה להכין ש"ב וכל צהריים הופכים לקשים במיוחד. אני כועסת ומתעצבת ומזכירה לו כל רגע להכין שיעורים. אני מסבירה לו גם בצורה יפה את חשיבות הדברים אך נראה שזה לא מעניין אותו. הוא ילד פעיל מאוד חברתית ועצמאי וכל מה שמעניין אותו זה עניין החברים והמשחקים עימם.
כולם אומרים לי לעזוב אותו (גם המורה שלו) ולהעביר אליו את האחריות. מאוד קשה לי ליישם זאת ובכל פעם שהוא לא מכין שיעורים או לא לומד למבחן אני מרגישה כאילו אלו שיעורי הבית שלי ומאוד מתאכזבת. (וגם מעבירה לו את זה). אני באמת שואלת מה נכון לעשות כבר יומיים אני מכריחה אותו להכין ש"ב רק במקצוע אחד ובינתיים זה עובד. איך להעביר אליו את האחריות? (אני לא חושבת שזה נכון לעזוב אותו לגמרי ולראות כיצד הוא מתמודד) אך ברור לי שאני חייבת להעביר אליו את האחריות באיזושהי דרך כי כרגע אני מתמודדת בשבילו. ממתינה לתשובתך. אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרית תשובה גם ממשהי אחרת
אור28/04/2009לא אכפת לי שתענה לי גם מישהי אחרת זות לא חייבת להיות שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורים ושיעורי בית
נעמה סבג שמש28/04/2009שלום לך,
נראה כי את עושה טעויות , מודעת להם ועדיין לא מרפה.
יכול להיות שדווקא מעורבות הייתר שלך היא הגורמת למצב.
האם בנך שמח כאשר הוא מקבל ציונים טובים? איך הוא מגיב? איך הוא מתמודד עם כשלון?
עשי איתו שיחה ובה נסי להבין מדוע אינו רוצה להכין ועד כמה מעורבותך היא הגורם.
בנו יחד הסכם בו יהיה ברור מה יקרה אם לא יעמוד בו ומה יקרה אם כן.
אפשרי לו להכשל. הביעי חוסר עניין. זה רק ילמד אותו עצמאות.
כרגע הוא מרגיש שהוא עושה זאת בשבילך. הוא למד את הדרך "להעניש" אותך.
עלייך להמנע מלנסות להגשים עצמך דרכו.
בהצלחה1
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתך
אור30/04/2009נעמה שלום ראשית אני רוצה להודות לך. גרמת לי להבין דברים שבעצם ידעתי אך התקשתי ליישם.
לשאלתך, כאשר בני מקבל ציון טוב נראה כאילו זה לא ממש מעניין אותו, הוא יכול להגיע הביתה ולא לספר לי בכלל על המבחן עד שאני לא שואלת. ונראה שאני מרוצה יותר ממנו מהציון הטוב. הוא שמח כאילו בגלל שאני שמחה. נראה שגם כישלון לא משפיע עליו במיוחד הוא מכניס את המבחן עמוק לתיק ושוכח ממנו. פעם אחת קרה שקיבל ציון נמוך וחבר צחק עליו והוא מאוד נפגע נעלב ובכה.
כששאלתי אותו מדוע לא רוצה להכין שיעורים אמר לי שהוא לומד מספיק בכיתה ואין לו כח להמשיך גם בבית. (בכיתה הם אכן עובדים קשה אין רגע דל). אני נזכרת שביקשתי ממנו לא מזמן להגיד לי אם הוא מתכוננן להכין שיעורים היום והוא אמר לא יודע. התעקשתי שיגיד כו או לא והוא אמר שאם יגיד לא אני אכעס.
אני מודה שקשה לי מאוד להביע חוסר עניין כי אני מרגישה שהכישלון שלו לכאורה מצביע עלי. איך אני יכולה להשתחרר מהמחשבה המוטעת הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור שלום
נעמה סבג שמש30/04/2009אור היי,
העבודה של הרבה הורים בנושאים שכביכול קשורים לילדיהם, היא עבודה עצמית שלהם.
עלייך לבדוק עם עצמך מה את מנסה להוכיח בהצלחתו. מה היו החוויות שלך כילדה מנושא שיעורי הבית והלמידה. איפה ההורים שלך היו בתמונה.
האם את רוצה שיהיה דומה לך? האם את מנסה לעבור חוויה מתקנת דרכו?
מה יקרה אם באמת ייכשל? מה כבר יקרה? האם הצלחתו בלימודים חשובה יותר על פני המערכת היחסים ביניכם?
תראי איך את מסוגלת לצאת איתו לסרט או לבילוי אחר, מבלי להזכיר את נושא הלימודים ומבלי להתנות את הצלחתו.
כך תרוויחי את הילד שלך ואת אמונו חזרה, וסביר להניח שבסופו של דבר תרוויחי תלמיד טוב.
בדקי עם עצמך, האם את צריכה הכוונה מעבר לנושא זה? האם את יודעת "לשחרר" ולאפשר עצמאות לילד? אם לא, פני להדרכה הורית. פגישה או שניים יעזרו לך להתמודד טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב מבולבלת
אור05/05/2009נעמה שלום רב.
אני חוזרת אליך שוב בעניין שיעורי הבית של בני.
בעקבות מעורבות היתר שלי הצעת לי לבנות יחד איתו הסכם בו יהיה ברור מה יקרה אם יעמוד בו ומה יקרה אם לא. בנוסך הצעת לי לאפשר לו להיכשל ולהביע חוסר עניין כדי ללמדו לעצמאות ולהרויח את הקשר איתו.
אכן הרפיתי ואני מנסה להביע חוסר ענין אך מה שקורה זה שהוא לא מכין שיעורים ולא לומד למבחנים ובשעה 16:00 בדיוק יוצא לשחק עם חברים וחוזר בערב. אני שואלת האם לאפשר לו זאת או להתנות לו את היציאה עם החברים בעשיית ש"ב? כי מה שקורה זה שהוא רק משחק ומבלה כל היום והלימודים בכלל לא מעניינים אותו. האם להניח לו רק לשחק כל היום?
אם אני מתנה לו את השיעורים ביציאה לחברים אני שוב ניכנסת איתו לפינות של ויכוחים בכי ועצבנות. מה לעשות? תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעורי בית
נעמה סבג שמש05/05/2009אור שלום,
עניין המשחקים צריך להיות חלק מההסכם , מהחוקים ומהכללים.
שעות המשחקים גם הם שעות מוגבלות.
פעם בשבוע תשבו על ההסכם, לראות מה יש לחדש בו, ואז הכניסי זאת. לא כהתנייה אלא כהגדרה: אלה הם שעות שאמורות להיות לשיעורים (אם לא תעשה זה בעיה שלך, אבל בהם אין מחשב\ טלויזיה או משחקים עם חברים), ואלה הם שעות למשחקים.
ואז הכל ברור יותר.
אם יעשה שיעורים ויסיימן קודם, יוכל לצאת מוקדם יותר. ציינו זאת בהסכם.
היי סבלנית,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)