בעיה התנהגותית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה התנהגותית
    מודאגת
    27/04/2009

בתי בת 4.5 ילדה ראשונה ונכדה ראשונה - מה שהוביל לפינוק יתר ברמה קשה - בכי מכל דבר, כל החדר שלה עמוס במתנות וכו'. אני (אמא שלה) חולה מזה שנה וחצי ומאושפזת לסירוגין בבתי חולים - עדין לא אובחנה המחלה. אימי שגידלה אותה במשך שנתיים מהיותה תינוקת חלתה לאחרונה בסרטן. הסמכות ההורית שלנו נפגעה והילדה מתנהגת בפראיות, מתחצפת ואף מרביצה. בשבוע האחרון, כאשר החלטנו לשים גבולות נוקשות על 3 מוקדים: התחצפות, מכות וקללות, הילדה בוכה כל הזמן. טוענת שאנו לא אוהבים אותה. כל הזמן שואלת: "אמא למה את לא אומרת לי שאני החיים שלך" "למה את לא אומרת לי שאת אוהבת אותי". הילדה נגמלה מחיתול בגיל שנה וחצי. ועתה במשך 3 - 4 ימים עושה פיפי במיטה כשהיא ערה, ומשקרת שהיא ישנה. היא מנצלת זאת כדי שנחליף לה סדינים, ובגדים, כך שלא תצטרך ללכת לישון.
    איני יודעת אם זה קשור אך הילדה מפחדת מאוד מהחושך, בוכה בלילות מתוך שינה, אומרת שהיא חולמת חלומות רעים, מתעוררת בלילות בגלל הפחדים ואנו ניגשים לנוח לידה.
    איננו יודעים מה לעשות. אך אנו יודעים שהילדה במצוקה נוראית.
    עזרו לנו - מה צריך לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה התנהגותית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה במצוקה

ליאת גרוס
    27/04/2009

שלום לך.
    אני מסכימה איתך שהילדה מראה סימני מצוקה. גם קשיי ההתנהגות, כמו ההרטבה והפחדים מעידים על קושי רגשי. למעשה נשמע שיש גם סיבות אובייקטיביות למצוקה. גם בלי מילים, היא מבינה, אפילו באופן לא מודע שמשהו לא בסדר. היא מפחדת ואינה מרגישה בטוחה.
    זהו מצב שמצריך טיפול והתיעצות פסיכולוגית מעמיקה יותר מאשר ניתון לתת בכמה פסקאות. חשוב שתפני ותקבלי הדרכה מותאמת לגבי הדרך להתמודד עם הילדה תחת המחלות וחוסר היציבות הקיים. אני לא בטוחה שנוקשות היא הפתרון הכי מתאים בנסיבות האלה... חסרה לי הרבה אינפורמציה.
    אל תוותרי. לכי לחשוב עם בעל מקצוע.
    אשמח להתעדכן
    הרבה בריאות ושלווה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו