ילד חברותי מדיי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד חברותי מדיי
    אמא בחו"ל
    28/04/2009

בני הבכור הוא בן 3. הוא מאוד אוהב חברה (תמיד מבקש שיבואו אליו חברים) ומתקשה לשחק לבדו. הנחיצות שלו בחברה היא כל כך גבוהה, עד שהוא יכול להזמין זרים גמורים "לשחק איתו בבית שלו" אם רק יראו סימני התעניינות קלים בו. מעולם לא היתה לא חרדת זרים או פחד נטישה. עוד מהיותו תינוק הוא תמיד הלך לזרים ברצון, אם רק הושיטו לו ידיים. הוא נקשר במהירות לאנשים ויכול "לבכות מגעגועים" לילד אותו פגש בחטף במגרש המשחקים. העניין אף יוצר סיטואציות מביכות, כאשר הוא רוצה ללכת עם אנשים חדשים הביתה שלהם, או נותן להם יד.
    כמובן שהפחד הגדול שלי הוא שהוא יילך אחרי כל אחד שמציע לו סוכרייה ברחוב...
    אני פסכולוגית בהכשרתי, אז ניסיתי לנתח את המצב מכל כיוון אפשרי. משתנה עיקרי הוא, שעזבנו את ישראל לארה"ב בהיותו בן 8 חודשים, טהשארנו מאחורינו את כל המשפחה. אמנם הקשר המשפחתי מעולם לא היה חזק מדיי אצלנו, אבל אני בטוחה שזה הותיר משקעים אצלו.
    יש לציין כי הילד אינו סובל מחוסר תשומת לב הורית, להיפך. הוא נשאר איתי בבית עד גיל שנתיים וגם עכשיו הוא בגן רק חצי יום. האם ייתכן שאני משעממת אותו? האם ייתכן שאני מעניקה לו יותר מדיי תשומת לב, כך שהוא רואה אותי כ"מובנת מאליה" ולכן מחפש אישורים אצל זרים?
    אני בטוחה שהבמה הזו אינה יכולה לספק לי ניתוח פסיכולוגי עמוק של הקונסטילציה המשפחתית שלנו, ולכן שאלתי העיקרית היא, כיצד ניתן לחנך אותו ולהסביר לו את הסכנה מזרים מבלי לפגוע באופי החברותי שלו ובתמונת העולם החיובית שלו?
    האם אי פעם נתקלתם במקרה כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד חברותי מדיי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משחק לבד

נעמה סבג שמש
    28/04/2009

שלום לך,

בנך צריך לדעת שכדי ללכת עם מישהו, בין אם הוא מכיר אותו ובין אם לאו, הוא צריך את אישורך והסכמתך.
    כך, לא תגרמי לחרדה מזרים אך גם תבהירי את הנק' שללא הסכמתה של אמא חל איסור על כך. חל איסור גם על הזמנת ילדים הביתה בלי בקשה מראש מאמא.
    אלה דברים שילד יכול ללמוד.

לגבי חוסר יכולתו לשחק לבד: האם בכל השנתיים שבילית איתו בבית, איפשרת לו לשחק עם עצמו או שתמיד שעשעת אותו והעסקת אותו?

לפי ויניקוט, אמא מספיק טובה זו אמא שגם מתסכל את בנה ומאפשרת לו להתמודד לבד.
    האם תמיד היית שם והתערבת במשחקיו, או נתת לו את האפשרות להעסיק את עצמו?
    גם היום, בבית, הקפידי על זמן בו הוא יעסיק את עצמו, בכדור, פאזל או מגדל קוביות.

נסי זאת.

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו