מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד מרביץאורית28/04/2009
הבן שלי בן שנתיים בחודש הבא. הוא ילד פיקח וחכם מדבר יחסית יפה. הבעיה שהוא מרביץ ללא סוף בעיקר לי אך גם לבעלי ולפעמים גם לסבתא ולדודים (יש לציין כי בגן הגננות אומרות שהוא אפילו לא מעורב בסיטואציות של אלימות). זה התחיל עוד לפני גיל שנה הפסיק לתקופה מסויימת ובחודשים האחרונים זה חזר וזה רק הולך ומחמיר.ניסיתי הכל: להחזיק לו את הידיים ולהסביר שזה לא נעים, להראות לו כמה זה נעים שמלטפים ומחבקים ונותנת לו חיזוקים כשהוא עושה "נעים", לומר "מי שמרביץ נכנס לעונש" ומכניסה אותו ללול לכמה דקות, ניסיתי להתרחק ולומר "עכשיו אמא לא מדברת איתך כי אתה מרביץ לי" ומתעלמת ממנו כמה דקות, בקיצור כלום לא עובד. אני מתוסכלת מאוד לא יודעת מה לעשות. בבקשה בבקשה תעזרו לי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בגיל הרך
נעמה סבג שמש28/04/2009אורית שלום,
אני מבינה שניסית מס' דברים.
השאלה היא כמה זמן ניסית כל דבר והאם היית עקבית.
כשמנסים דרך מסויימת צריך לנסות אותה שבועיים. רק אז תדעי אם זה באמת עובד.
כשילד מרביץ, התגובה שלך צריכה להיות נחרצת: בבית הזה לא מרביצים! לאחוז לו את הידיים ולא להרפות, גם כאשר הוא בוכה.
יש ללכת איתו להרגע בחדר אחר. רק כשהוא נרגע, ומצהיר שלא מרביצים, את תאפשרי לו לצאת מהחדר.
"לא נעים לי" זה עדין מידי. לא חד משמעי.
בכל מצב בו הוא מרים ידיים, להפסיק מיד את הפעילות וללכת להרגע. גם לא להמשיך אותה אחרי.
אם נמצאים בגן המשחקים או בכל מקום אחר, מתקפלים וחוזרים הביתה. ילד צריך לדעת שיש לו מה להפסיד.
אני מאמינה שאת מסוגלת לעמוד בזה לבד. במידה ולא, פני להדרכה הורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילוווווו אני חייבת עזרה
דקלה19/01/2010שלום
הבן שלי בן 4 בכל פעם כאשר הוא מתעצבן או לא מקבל את מבוקשו הוא מתחיל לבכות בחוזקה, לצעוק לי או לאבא שלו , אני יפוצץ אותך, אני יפרק אותך, חוצפנית ומרביץ לי מכות ממש ממש חזקות, נותן לי בעיטות אגרופים מושך לי בשיער, נושך, ממש מבייש מדאיד ומלחיץ ואין לי את הכילים להתמודד עם הדבר הזה.
יש לו אח בן 6 ואח בן 3 שאינם מתנהגים כמותו,
כאשר הוא מתחיל להתנהג כך ואי אפשר לעצור אותו אני תופסת אותו בחוזקה ולפעמים נותת לו מכה מאוד חזקה , מחוסר אונים, כאשני שולחת אותו לחדר הוא שובר שם דברים, בועט בדלת עד כדי כך שהוא כמעט שובר אותה
ואחרי כמה זמן הוא נרגע ואני ממשיעכה להתייחס אליוו בכעס ודואגת כל הזמן להזכיר לו את המעשה הנורא שהוא עשה, ואז הוא מתנהג יפה ומתנצל אלף פעם עד הפעם הבאה....
אני ממש כבר חסרת אונים ואיני יודעת מה לעשות איתו
בבקשה בבקשה אם אפשר עיצה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום סמכות הורית
נעמה סבג שמש19/01/2010דקלה שלום,
ילד מגיע למצב חוסר אונים שכזה בשל חוסר התגובה.
המקרה שאת מתארת מצריך שיקום סמכות הורית והצבת גבולות נוקשה. הייתי נוהגת בו בכל התנהגות, קלה כחמורה.הילד לא יודע "מי הבוס".
הילד צריך לדעת שיש לו מה להפסיד בכל התנהגות, ומה ההשלכות של מעשיו.
המצב שאת מתארת מצריך עזרה מקצועית, מעבר לעצה.
את מוזמנת לקרוא מאמרים שלי באתר זה או באתר שלי.
קראי והתמידי על הטיפים.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)