בן שלוש ושמונה חודשים- אבחון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שלוש ושמונה חודשים- אבחון
    לירן
    28/04/2009

בני בן שלוש ושמונה חודשים. מאז היותו קטן מאוד זיהינו אצלו כשרון מיוחד- מגיל שנה וחצי יודע את כל אותיות הא-ב ומאז זה התפתח אצלו עד לרמה שהיום הוא קורא באופן די שוטף. גם כשרון הכתיבה שלו מאוד מפותח- הוא ביקש ללמוד כיצד לכתוב את האותיות וכיום יודע בקלות לכתוב בעצם כמעט את כל מה שהוא רוצה (כמובן שיש מילים שאינו יודע לכתוב וכותב בשגיאות כתיב, אבל ברגע שאומרים לו פעם אחת כיצד לרשום הוא זוכר לתקן בפעם הבאה) גם את ה ABC ביקש ללמוד וכיום יודע את ה-ABC וכן גם לכתוב אותן. כמובן שיודע צורות, מספרים ויודע למנות- לגבי הרמה שלו בעניין המספרים איני יודעת. יש לצין כי גם כושר הציור שלו ככל הנראה גבוה לגילו- מצייר דמויות לפרטי פרטים וכבר נאמר לי שרמת הציור שלו ככל הנראה מתאימה לגיל 5. בגיל כשנתיים פנינו לייעוץ אצל ד"ר אריקה לנדאו ונאמר לנו בעצם לא לעשות עם זה שום דבר ולהיפך, לנסות לפתח אצלו מיומנויות אחרות. האמת שמאז בעצם לא עשינו שום דבר מיוחד למעט כשניסיתי לקחת אותו לשיעורי מוסיקה לגיל הרך אבל הוא לא התעניין והפסקתי. שאלתי היא- האם כדאי היום לקחת אותו לאבחון נוסף, ואיפה? וכיצד אני יכולה להעשירו דווקא בתחומים אחרים- שכן אינני רוצה דווקא ל"דחוף" אותו לכיוון הלימודי" אלא לפתח אצלו חשיבה יותר יצירתית, מה שלדעתי חסר לו. ז"א כיצד עלי לתעל את הכשרון שלו ולממש את הפוטנציאל הטמון בו בצורה הטובה ביותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד מוכשר מאוד

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/05/2009

לירן שלום,
    יש לך "צרות של עשירים", אפילו עשירים מאוד... נהדר להיות הורה לילד כ"כ מוכשר. נראה שלבנך יש לא רק כישרון, אלא גם דחף אינטלקטואלי גבוה - מבקש ללמוד ולהעמיק במה שמעניין אותו. לכן הייתי ממשיכה בקו של ההמלצה שניתנה לכם במכון של אריקה לנדאו, דווקא לחזק את התחומים האחרים. ייתכן שזה מקרי, אולם הבחנתי כי לא סיפרת דבר על הכישורים החברתיים שלו, איך הוא מעדיף לבלות את שעות הפנאי שלו, ולא ציינת היבטים אישיותיים כמו חוש הומור, וכדומה. כל אלו הם תחומים חשובים מאוד לילדים, לא פחות מהחלקים הקוגניטיביים. נראה לי שחשוב להמשיך ולהציע לילד סביבה עשירה בגירויים ככל שניתן, ולאפשר לו להתעמק במה שמעניין אותו באותה התקופה. במידה ואת רוצה לרשום אותו לחוג כלשהוא, כדאי לבדוק את האפשרות של חוג חוויתי (ג'ודו, קאפוורה, יצירה וכדומה) כדי לעזור לו לפתח תחומים נוספים.
    לטעמי אין טעם באבחון נוסף, שכן ברור כי הפוטנציאל השכלי קיים, ובשילוב של הסקרנות שלו ושל הסביבה העשירה שאתם מספקים, הוא יתפתח היטב.
    בהצלחה ובהנאה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו