חרדה-בת שנתיים וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חרדה-בת שנתיים וחצי
    שיר
    14/08/2007

בוקר טוב,

ביתי בת השנתיים וחצי. לאחרונה היא לא מוכנה ללכת ברגל כשאנחנו נמצאים בקניון, רחוב או כל מקום שהוא קצת זר לה.

היא רוצה רק על הידיים.

היא לא חוכנה גם ללכת ליד אופנוע, אם היא רואה אופנוע ישר רוצה ידיים..

עד לפני חודש זה לא היה כך, פעם היא לא היייתה מפחדת מכלום.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה-בת שנתיים וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות

שרון באומל
    15/08/2007

שלום שיר
    בגיל שנתיים וחצי, עם התפתחות הכלים הקוגנטיביים, מתחילות לעלות חרדות. חרדה עיקרית קשורה להתפתחות הנפרדות וניצני העצמאות. הילדה מתחילה לגלות שהיא בעלת יישות נפרדת, שונה במהותה מהדמויות הקרובות לה. זו ידיעה מרעישה ומרגשת, אך עם זאת מפחידה, כיוון שהיא מבינה שהדמויות המשמעותיות לה הינן יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משלהן. אני מאמינה שזה המקור לרצון להיות על הידיים.
    אני מציעה פשוט להיות איתה בחרדה, לחבק אותה. אפשר לומר לה שאולי זה מפחיד להיות במקום עם הרבה אנשים כגון קניון או רחוב. אולי הרצון שלה ללכת ולחקור, ולהתרחק גורם לה חרדה שמא היא לא תמצא אתכם שוב. אחרי שמתמללים את החרדה, אפשר להציע לה דרך ביניים כגון לתת יד, לשבת בעגלה.
    לגבי האופנוע, אני מציעה לתת לה להתקרב לאופנוע, ואולי אף לשבת עליו. לאופנוע יש רעש חזק שיכול להפחיד וכן מהירות וזה גם יכול להפחיד. כדאי לתת לה להתקרב ולהתנסות. זה יכול להפחית את החרדה
    שרון באומל
    פסיכולוגית קלינית מומחית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אצלנו זה התחיל...

עדי
    16/08/2007

בערך בגיל הזה אבל בסיטואציות אחרות...כשרואים כלב, חתול שעד אז כלל לא פחד מהם או בכל מיני המולות...
    בהתחלה הרמתי אבל לאט לאט ירדתי לגובה שלו ודברתי והצעתי יד וגם קצת הסחה...
    זה עדיין קורה אבל אני משתדלת לא להרים (כי הוא נורא כבד לי) ולפתור בדרכים הנ"ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו