מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש לנו בעיה.מיטל30/04/2009
שלום רב.
בני בן 3, ולו אחות קטנה בת שנה ו5.
לאחרונה החל הגברבר (ואני לא סתם קוראת לו כך פשוט הוא מאוד מפותח לגילו גם פיזית וגם שיכלית נורא נורא חכם) כניראה בהשפעת אחותו הגדלה והדורשת יותר להתנהג כמו תינוקי. ממש לדבר בצורה תינוקית להצביע על דברים במקום לבקש לילל הרבה במקום לדבר אפילו חלה רגרסיה בגמילה שלו הוא גמול כבר כמעט שנה פשוט התחיל בכמה מיקרים לעשות פיפי במכנסיים. השבוע מיום חמישי האחרון למעשה הכנסתי את אחותו איתו לפעוטון ומאז חלה החמרה רצינית בהתנהגות שלו. כלפיה ובעצמו. ממש הפך לבכיין ויללן, בפעוטון לא נותן לאף אחד להתקרב אליה ולשחק איתה הוא "שומר" עליה אבל מצד שני היחס שלו אליה גובל כמעט בהתעללות כל מה שיש לה ביד חוטף אם היא לא רוצה לתת לו יד הוא מכאיב לה, כאילו באופן סמוי כועס שהיא איתו שם וכבייכול באה לתפוס את מקומו, ומצד שני מכיוון שהוא בין בגדולים בגן כבר מזמן שמתי לב שהוא לא מוצא בגן הזה את מקומו לא מבחינה חברתי ולא מבחינת תכנים בגן. הן קוראות לו אסטרונאוט (הגננות) אני קוראת לזה שיעמום. כי כשהוא עם ילדים גדולים ממנו גילאי 4-5 ואפילו 6 הוא משחק איתם כל כך יפה שזה נוגע ללב.
אני אובדת עצות, האם להשאיר איתו את אחותו ולתת לו "להתמודד" לבדו שם עם המצב כשהיחס אליו הוא לא טוב מצד הגננות כי הן תמיד גוערות בו כשהוא מציק לאחותו והוא "דבק" אליה לדיבריהן.
או להוציא אותה ולתת לה לחזור הביתה לאמא והוא כרגיל ישאר שם עד שתיגמר השנה הארוכה הזו מבחינתו, או להשאיר אותה שם כי היא כבר ממש זקוקה לחברה ולהוציא אותו כדי שיהיה איתי בבית ויטעם קצת מאמא נטו שזה משהו שאין לו הרבה. השאלה אם זה לא לפתור את הבעיה על הצד הקל ביותר ובעצם לא פתרתי כלום או שזה רצוי וכדאי כי חום של אמא יתן לו כח וביטחון יותר גדול? על להעביר אותו לגן של בוגרים אין על מה לדבר אף אחד לא יתן לי לעשות דבר כזה בסוף שנה למרות שזה הדבר הרצוי ביותר לעשות לדעתי, וכבר מזמן רציתי להעביר אותו רק שהוא לא היה מוכן מבחינה נפשית כשהיה בן שנתיים ו7 פלוס מינוס ועכשיו לדעתי עקב החמרת הבעיה אני צקוקה לפיתרון דחוף מה דעתכן בעיניין? מה לעשות?
אשמח לאיזו עצה.
תודה.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן, אחים, ומה שביניהם....
נעמה סבג שמש30/04/2009
מיטל שלום,
במכתבך עלו מס' בעיות מאד משמעותיות.
קודם כל, גישת הצוות בגן, ע"פי מה שכתבת, נראית לי קצת בעייתית.
אני גם לא אוהבת שמדביקים לילד תווית ומכנים אותו בשם (אסטרונאוט), כי גם אם אינו כזה, זה יילך איתו והוא יהיה כזה או יחוש כך.
לאור המצב הייתי נמנעת משימת הילדים באותו הגן. מספיקה להם התחרותיות שבבית.
אם לא טוב לו בגן, בוודאי שלא הייתי משאירה אותו שנה נוספת, אבל הייתי בודקת לעומק מהם הסיבות. אולי אלה סיבות שבגללן לא הייתי משאירה גם את הקטנה?
להוציא ילד בשלב כזה ולשים אותו בבית זה בעייתי. זה ילמד אותו שההתנהגות בה התנהג הביאה לכך שיהיה עם אמא, וזה מוטעה.
מתי הקטנה נכנסה? אין זה נכון להעביר דווקא אותה? עיקר הבעיה זה הנוכחות שלה?
אם הילד מתקשה ביצירת כישורים חברתיים הייתי מפנה אותך להדרכ הורית כיצד לפתח זאת אצלו.
הייתי גם מליצה ללמוד את נושא ההתמודדות של עימותים בין אחים כדי להקל על המצב הקיים.
תיארת פה מס' בעיות חשובות וניסיתי לכוון אותך לשאלות, שהתשובות עליהם יפנו אותך לנתיב הנכון.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נעמה
מיטל30/04/2009קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה.
בקשר לתוית האסטרונאוט, הערתי להם על זה שלא יהיה כנבואה שמגשימה את עצמה ובכ"ז, שוב לדעתי העיניין שלא טוב לו בגן זה פשוט כי הוא בוגר פיזית ושיכלית לגילו ממש באופן שכשהוא עם ילדים גדולים ממנו הוא משחק ומשתתף ובגן הזה כמעט ואין בוגרים הרבה קטנטנים זה פעוטון מגיל שנה עד 3 וחצי כשטווח הגילים נע יותר לכיוון המרכז שנה וחצי שנתיים וחצי והוא לא מוצא את עצמו מהשיעמום..
עכשיו כשאחותו ניכנסה לגן (לפני שבוע לשאלתך,) פיתאום הגיע לו "צעצוע" קרוב מהבית שהוא כניראה מרגיש צורך לגונן עליו וקצת יותר מידי אז את רוב זמנו ומירצו הוא מפנה לעיניין השמירה עליה וכמובן שהיא די סובלת מעיניין הלחץ שלו וזה שהשמירה שלו לא מתבטאת רק כמניעה של ילדים אחרים לשחק איתה אלא גם כהרגלו מניעה שלה לשחק בכל דבר שניקרא לידה הוא חוטף וממש גובת בחוסר חיים בשבילה.. ובכל פעם כשהגננות מעירות לו כועסות עליו על העיניין אז זה מחריף עוד קצת את הריגשי שהוא נתון בו ואת התינוקיות שיוצאת ממנו לאחרונה.. ומצד שני אגב הוא מתרפק עליה חושן שלי אחותי שלי הקטנה ומחבק..
כשאני אומרת תינוקיות אני ממש מתכוונת לזה, אם זה הפיפי שעושה במיכנסים במספר פעמים לאחרונה אם זה במקום לדבר כמו בוגר כרגיל הוא מצביע ואומר אזה (את זה) או שמחקה את השפה של אחותו יתות במקום לישתות ננה במקום בננה וכו' הבכי היללני במקום לדבר ולהסביר מה הוא רוצה,
להפריד בניהם ל2 גנים שונים אין לי מצב, אני לא עובדת ו2 ילדים ב2 גנים פרטיים שונים כשהגן השני הרבה יותר יקר ורחוק זה מעבר לתקציבי. אני עכשיו קיבלתי הצעה להשגיח בבחינות בגרות ולכן קיבלתי את ההחלטה להכניס אותה כעת לפעוטון איתו,
אז להבנתי לדעתך כדאי אולי להוציא אותה משם ולמצוא לה סידור רק לימים שבהם אשגיח.. שזה למעשה עבודה לחינם כי על כל 22 וחצי שח לשעה שארויח אצטרך לשלם 20 ש"ח לשעה למטפלת הזמנית..
אני אגב גרה במקום שאין כמעט עבודה לנשים לכן קפצתי על ההזדמנות אבל אם זה ישפיע לא טוב על הילדים אולי אאלץ לוותר...
תודה בכל אופן על העיצה.. אני אחשוב עוד קצת מה עלי לעשות.. ואשמח לשמוע אם יש לך עוד משהו להוסיף.
מיטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
מיטל30/04/2009בספטמבר הקרוב הוא כבר יהיה בגן מועצה והיא בפעוטון הזה לבד אגב כשהוא לא לידה הן אומרות שהיא מסתדרת ניפלא. ונישאר לו 3 חודשים להיות בפעוטון הזה..
ובנושא אחר.. האם את עובדת באיזור דרום ובאר שבע? כי שמתי לב שלמדת בבן גוריון.. אם אפנה ליעוץ פסיכולוגי כלשהו זה יהיה רק באיזור. אני גרה שעה מבאר שבע לכיוון דרום...
שוב תודה.
ויום מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין אחים
נעמה סבג שמש30/04/2009מיטל היי,
הייתי נמנעת בכל מקרה מהנוכחות שלהם יחד באותו הפעוטון. זה לא ישפיע לחיוב על שניהם, וחבל.
אם יש לך אפשרות, המתיני לכך שיעבור מסגרת ורק אז העבירי אותה לשם.
במקביל, בקשי מהגננות ליצור בעבורו אתגרים ולחבר אותו לילדים הגדולים יותר בשעות הפעילות.
כשילד נמצא במסגרת שאינה עונה על צרכיו, לא רק שאינה תורמת אלא גם מזיקה.
אני נפגשת עם לקוחות גם באיזור קסטינה, אך חשוב להדגיש שאיני פסיכולוגית, אלא יועצת ומנחת הורים.
אשמח להפנות אותך למאמרים שכתבתי בנושא אחים באתר שלי: naamash
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)