מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נידוי חברתיבר שרית30/04/2009
שלום אני אמא לילדה בכורתי בת שבע וחצי לפני כחצי שנה עברנו למושב חדש וכתצואה מכך נאלצנו להעביר את הילדה לבית ספר אחר .מתחלת השנה הילדה לא מצליחה להתחבר לילדות נוספות בכתה יש לציין שהכתה יחסית קטנה והבנות מכירות עוד מיינקות ניסנו להזמין אחר הצהריים בנות מהכתה אפילו כנסנו את הבנות לכל מיני ארועים אצלנו בבית הם הגיעו אבל למחרת כלא היה בבית הספר הקודם לא היתה לה בעיה חברתית היתה לה חברה טובה ועוד חברות נוספות שאתם בילתה במהלך היום .היום היא חזרה בוכה ואמרה לי שהיא מרגישה דחויה שהחברה היחידה ששחקה איתה גם נטשה אותה והיא מרגישה לא מקובלת ובודדה ביקשה ממני לא להגיע לבית הספר ילדתי ילדה נבונה אין לה קושי בלימודים. אנו כהוריה רשמנו אותה לתרפיה חברתית פעם בשבוע ושוחחנו אם מורתה ויעצת בית הספר וחרף נסיונות המורה שום דבר לא עזר אנו שוקלים להחזיר אותה לבית הספר הקודם למרות שמבחתנו זהו מאמץ אדיר
דבר נוסף בצעד של ייאוש חשבתי בנוכחות המורה לכנס את הבנות ולדבר איתן על תחושות הילדה .
בכתה ישנן קובץ גדול של יילדות דומננטיות הילדה שלי הינה ילדה דעתנית פגיעה לפעמים נוטה לצעוק במיוחד בתקופה האחרונה טובת לב וכיום חסרת בטחון לגשת לבנות בכתה סביר להניח עקב הסירובים והדחיות מצד הסובבים אנא עזרו לנו הורים מוטרדים האם להעביר אותה לבית הספר הקודם?או להמשיך לנסות ובאיזה דרכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נידוי חברתי
ליאת גרוס30/04/2009שלום שרית
אחד הדברים הכי קשים לאם זה לראות את ביתה סובלת מבחינה חברתית. קחי בחשבון שבמקרים רבים חוויה זו הינה מחשלת עבורה ומחזקת לטווח ארוך. כמו כן,חלק מהבנות בגיל זה הופכות להיות "מרשעות קטנות" (אחרי כמה שנים זה עובר או שהן מסתירות את זה יותר טוב) ובמקביל בנות רבות חוות חוויות דומות לזו שאת מתארת. הקבוצות החברתיות בגיל זה אינן סגורות או סופיות וייתכנו שינויים רבים. היום מישהי התרחקה ממנה ומחר מישהי תתקרב. הכל נזיל ולכן לא צריך להיבהל ממש.זה רק מאד לא נעים...
לא הייתי שוקלת מעבר לבית הספר הקודם בעיתוי זה. אם כן מעבר אז רק בתחילת שנה הבאה. חכו עד סוף השנה ואז תחליטו. בינתיים בשום פנים ואופן לא לשתף אותה בהתלבטות ובאפשרות. היא תדע שיש פתח מילוט ותפסיק לנסות להשתלב. תחליטי להחליט בחופש הגדול.
במחשבות על מעבר חשוב לשקול האם בטוח שהבעייה קשורה לכיתה הספציפית ולא אליה. אם הבעייה קשורה אליה, אפילו באופן חלקי, הבעיה עלולה לחזור על עצמה גם במקום אחר ולתת הוכחה חוזרת לקיומה. אז יהיה קשה יותר לאסוף את השברים...
בנוסף, לא נראה לי שכדאי לשוחח עם הבנות האחרות. עלולה להיווצר לביתך סטיגמה של מסכנה ונזקקת ומשם יהיה קשה לצאת. הבנות ה"מרשעות" עלולות לנצל מצב זה לרעה...
חשוב שאת כאם לא תתעררי אלא תשדרי לבתך אמון בכוחה ובכישוריה החברתיים. אם אתם לא תתרגשו יותר מידי (רק קצת ) גם היא תאמין בעצמה. תני לה כלים להמשיך ולנסות ליזום קשרים. מספיק להתחבר לילדה אחת. זו לא חייבת להיות המקובלת של הכיתה. במקביל תשאלי את עצמך האם יש בה משהו שמרחיק חברות ותחשבי כיצד ניתן להתגבר על זה. אם אין לך מושג מה, תבקשי מהמורה עזרה
כמו כן, נסי ליצור מצב בו יהיו לה חברות אחר הצהריים שאינן בהחלט מכיתתה. נגיד מחוג או שכנות.שלא תהיה תלויה בכיתה.
לפעמים לוקח זמן להשתלב במקום חדש. אני מקווה שעוד שנה זה יראה כמו זכרון של התחלה קשה וזהו.
אשמח להתעדכן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)