התלבטות לגבי בחירת גן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי בחירת גן
    דניאלה
    01/05/2009

שלום רב, לבני חודש הבא ימלאו 3.
    הוא נכנס למסגרת בתחילת השנה האחרונה כלומר בגיל שנתיים עד אז הוא היה איתי בבית. המסגרת שבחרתי להכניס אותו אליה היא מסגרת של משפחתון שהגילאים שם הם לא אחידים, נראה כי לבני טוב שם יש אוירה ביתית.
    ההתלבטות שלי היא בעצם לגבי ההרשמה הקרבה לשנה הבאה לגן טרום טרום. האם בגיל הזה יש חשיבות לקבוצה גדולה או האם מספיק שיהיו 3-2 ילדים בסביבות גילו כפי שכרגע קיים אצלו בגן....וכמובן האם הוא מוכן לגן גדול יותר (גן עירייה) לעצמאות הנדרשת לגבי התייעצות עם הגננת הנוכחית זה נראה לי לא רלוונטי מכיוון שהיא לא נטרלית ויש לה רצון שהוא ימשיך אצלה.
    והאם הישארותו בגן במתכונת הנוכחית עלולה לפגוע בהתפתחותו מבחינה חברתית.
    לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי בחירת גן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי בחירת גן

ד''ר שירי שדה שרביט
    01/05/2009

דניאלה שלום,
    כיוון שבנך יהיה בן 3 ומספר חודשים בספטמבר, זהו גיל בו חשוב לילדים לא רק החום והביתיות של המסגרת החינוכית (אלו חשובים מאוד בעיניי בכל גיל), אלא גם מגוון הילדים בני גילו. הקשרים החברתיים החל מגילו של בנך והלאה הופכים משמעותיים יותר ויותר, וחשוב שלילד יהיו מספיק ילדים עמם הוא יכול ליצור קשר, לתקשר באופן מילולי מורכב, לשחק משחקי דימיון מורכבים וכדומה. לגבי העצמאות הנדרשת בגן גדול או "משפחתי" פחות מזה הנוכחי, תוכלי לדעת זאת לפי המידה בה בנך מסוגל לתקשר את רצונותיו, לקיים משא ומתן עם האחר, להיפרד מכם, להעסיק את עצמו וכדומה. בנוסף, קחי בחשבון שיש גנים עירוניים שלא מקבלים ילדים שאינם גמולים, וגם זו נקודה להתחשב בה. היבט נוסף הוא באיזו מידה בנך זקוק לשינה בשעות הצהריים, שכן בגני עירייה לרוב במועדונית קשה עד בלתי אפשרי לישון.
    בהצלחה בהחלטה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

ליאת גרוס
    03/05/2009

אולי כיום זה עוד לא מורגש אבל עוד מספר חודשים הנושא החברתי הופך להיות חשוב ומרכזי. 2-3 ילדים בגילו עלול להיות מעט מידי עבורו. בנוסף זהו גיל בו יש צורך בגרויים שונים מאלו הניתנים לילדים בני שנתיים ומטה. אני נוטה להמליץ להעבירו לגן גדול יותר.
    נסי לברר מי הגננת בגן העירייה והאם היא בסדר. האם מדובר על גן טרום חובה רגיל או רב גילאי הכולל טרום חובה וחובה ? בנוסף תשאלי את עצמךי האם בנך מתנהג באופן עצמאי המותאם לגילו.
    אם התשובות לשאלות אלו הן כן הייתי מעבירה .
    מה דעתך ?
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

ליאת גרוס - מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

דניאלה
    03/05/2009

קודם כל תודה על התשובות.
    אז ככה לגבי העצמאות שלו הוא ילד מאוד חכם אך מנגד גם מאוד מפונק הוא הילד הראשון שלנו, לגבי נגיד גמילה מחיתולים התחלנו ממש לפני שבועיים נראה לי יחסית שהולך די בסדר אבל הוא לא מוריד את המכנסים והתחתונים לבד הוא לא יוזם צריכים לקחת אותו כל פעם ונראה לי שזה יותר מעצלנות.
    הוא ילד די כוחני שלא מוותר לילדים....עכשיו בגן וגם בבית אנחנו עובדים איתו על שיתוף והקניית ואהבת לרעך כמוך. נראה לי שסה"כ הוא מתנהג די כמצופה מגילו, גם הילדים שהוא נפגש איתם אחר הצהריים הם ילדים בני 5 (ילדים של חברים) והוא למרבה הפלא מסדר איתם כמובן שתלוי אך מצב הרוח שלו באותו היום.
    למרות שלא רציתי התייעצתי עם הגננת שלו לגבי שנה הבאה וכמו שחשבתי התשובה שלה היתה שהיא חושבת שזה יעשה לו טוב להישאר שנה הבאה היא אומרת שהוא ילמד לקחת אחריות בגלל שהוא הכי גדול והוא יותר יתפתח ויתבגר שהיא תדאג לתת לו גירויים תתחיל לשבת איתו על חוברות ללמד אותו אותיות וכו'....
    לגבי סוגי הטרום ובאיזה מתכונת אין לי מושג אני ישאל ב- 15 כאשר יהיה יום פתוח של הגנים.
    עוד דבר לא יודעת אם זה משנה הוא נמצא בגן רק עד 13:00 ואח"כ חוזר הביתה לגבי המתכונת של שנה הבאה יש מצב גדול שאני גם ישאיר אותו עד 13:00 ולא עד 16:00 אם זה משנה משהו בשיקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד דבר ששכחתי

דניאלה
    03/05/2009

די קשה לו עם שינויים למשל הכניסה לגן הנוכחי כאשר היה בן שנתיים היה לו בערך חודש הסתגלות, וגם שהוא פוגש אנשים חדשים או ילדים חדשים הוא מתנהג בבישנות ולוקח לו זמן להשתחרר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לליאת

דניאלה
    04/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

ליאת גרוס
    04/05/2009

שוב שלום
    דניאלה, אני עדיין חושבת שכדאי להעבירו לגן בו יהיו יותר ילדים בני גילו. לילד בגיל זה יש צורך חברתי להיות עם בני גילו ולא צורך ללמוד אחריות על קטנים ממנו.
    לא נשמע ליש סיבה להשאירו במסגרת הנוכחית. גם הגמילה בטח תסתיים עד ספטמבר.
    מה מדאיג אותך במעבר ?

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לליאת

דניאלה
    04/05/2009

מדאיג אותי שהוא לא יסתדר ואולי הוא לא בשל אם והגמילה תסתדר אז סביר להניח שיהיה לו יותר קל הבעיה איתו כרגע בגמילה היא שהוא לא מוכן לעשות למשל פיפי שאנחנו בגינה גם אני אומרת לו בוא נלך לצד הוא לא מוכן ומתאפק עד שבורח לו. גם בבית אני צריכה לקחת אותו לשירותים ברוב הפעמים וזה לא בא מיוזמתו וברוב הפעמים הוא גם לא מוכן שאני יקח אותו וזה תמיד עם שיכנועים. אז זה גם מעיד על עצמאות לא ממש בשלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לגן

ליאת גרוס
    05/05/2009

את מתארת התחלה של תהליך גמילה נורמלי. עד ספטמבר יש עוד המון זמן ורב הסיכויים כי יהיה גמול עד אז.
    את מרגישה שהוא פחות בשל לגן טרום חובה מאשר חברים אחרים בגילו? הוא לא אמור להיות בשל לבי"ס רק לגן טרום טרום חובה. אם אין בעייה יוצאת דופן, הוא יהפוך בשל יותר אם תינתן לו ההזדמנות.
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לגן

דניאלה
    05/05/2009

יש משהו במה שאת אומרת , אולי אני פשוט פוחדת שתהיה לו התמודדות קשה ויקח לו זמן להסתגל כי אני יודעת שמאוד קשה לו עם שינויים ולפני כמה זמן ששאלתי אותו האם אתה רוצה ללכת לגן חדש הוא אמר לי -לא יש לי כבר גן.
    השאלה היא האם לדעתך יש בוודאות השפעה לא טובה להשאיר אותו במשפחתון למרות שאני כן מתכוונת לתת לגן העירוני צאנס וללכת לבדוק גנים ביום הפתוח.
    האם ידוע לך אך הפרוצדורה בגנים עירוניים לגבי הכרת הגן לילד לפני תחילת שנה? האם יש טעם לקחת אותו לסיבובים בין הגנים או שזה סתם יבלבל אותו ויכניס אותו לפחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכנות לגן

ליאת גרוס
    06/05/2009

בנך לא יכול לענות על השאלה לגבי גן אחר כי אינו מבין את המשמעויות. אין לו נסיון. הוא לא מכיר משהו אחר.
    לא אני לא חושבת שזה רעיון טוב לקחת אותו לכמה גנים שיבחר. אין לו את הכלחים לעשות את וזה רק יציף אותו. אני לא חושבת שזה יפחיד. הפחד הוא אצלך ותזהרי לא להעבירו לילד.
    את שואלת אם יש מחיר להשארתו. קשה לי לאמר. לדעתי עלול להפגע מבחינה חברתית אך זה אינו משהו בלתי הפיך שאי אפשר לתקן שנה אח"כ.
    אם את בטוחה שאת עונה על צורך שלו ולא שלך... לי עם האינטואציה האימהית.
    בהצלחה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת גן

דניאלה
    07/05/2009

אני אכן אקח את הדברים לתשומת ליבי ובכובד ראש כנראה שהחשש הוא אצלי וכמובן שאני לא משדרת את זה לו.
    אני יעדכן אותך בהמשך לגבי ההתפתחויות.
    המון תודה על העצות הטובות ועל הסובלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו