מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רגישותמירי01/05/2009
שלום
יש לי שני ילדים הגדול בן 6 והקטנה בת שנה,יש לי בעיה עם הילד הגדול,הוא מלא בביטחון עצמי הוא מתחבר לכולם בקלות אך מספיק שמשהו קטן לא מתנהל כפי שהוא היה רוצה הוא מיד מתחיל לבכות ולהשתולל מספיק מילה לא לרוחו שמישהו אמר או לא היתחלק איתו כמו שהוא היה עושה אילו ביקשו ממנו הוא מתחיל לבכות
כמו כן לפי דברי הגננת שלו יש לו בעיות לרכוש חברים-מבחינתו כמו שהוא היה רוצה להיות חבר של כולם והיה מתחלק עם כולם ,כך גם האחרים צריכים להיתנהג, אנו מחנכים אותו שאסור להחזיר אם מרביצים או מקללים אז הוא על כל דבר קטן פונה לגננת או אלי "הוא הרביץ לי הוא אמר לי הוא ברוגז איתי" פשוט לא מתמודד עם הבעיות שלו, אני מנסה להסביר לו שלא כולם כמוהו ולא כולם חייבים להיתנהג כמו שהוא היה רוצה שיתנהגו,אך זה מתיש אותי כל פעם מחדש,אני לא רוצה לקרוא לזה מלחמה אך אני בהחלט לפעמים מרגישה כך,בשנה הבאה הוא עולה לכיתה א ואני מאוד חוששת מהקטע החברתי ומחוסר היכולת שלו להיתמודד עם מצבים שונים-לפעמים כשאני מסתכלת עליו אני רואה את עצמי ומאוד לא היתי רוצה שחיו בגיל הזה יהיו כמו שהיו לי,לכן אני פונה אליכם ליעוץ
אשמח לתגובה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
רבקה זיו01/05/2009הי מירי,
אחד הדברים הכי קשים להורה הוא לראות את ילדו חווה את אותן חוויות שליליות שהוא חווה בילדותו. הקושי של בנך בהתמודדות, בנוסף לחוסר האונים והתיסכול שאת מרגישה מביא אותך להשקיע הרבה מאוד "אנרגיות" עד שאת מותשת. שאלי את עצמך כיצד את מגיבה כאשר בנך מספר ומתלונן על "אירועים" שונים שקרו בגן. האם בתגובותייך את בעצם מעצימה את הפרשנות השלילית שלו למה שהוא חווה?
מדברייך ניכר שלבנך נטייה להיות מונע מכוח. תכונות המאפיינות ילדים אלה הן: ביטחון עצמי, הנאה משליטה (לדג, על חברים ועל הסיטואציה בכלל), תחרותיות, מעורבות לעיתים קרובות במאבקי כוח, עקשנות ועוד. יחד עם זאת, לילדים אלה נטייה להיות עצמאיים, החלטיים ובעלי איכויות הנהגה. בנך מצא דרך נהדרת להשיג את רצונו וזה באמצעות השתולות, בכי ואף ב"גיוסך" למצוקה שחש בעקבות התמודדות לא יעילה בהיבט החברתי.
חשוב להבין כי ילדים אלה זקוקים ל"כוח" ויש להעניק להם אותו ע"י מתן תפקידים ואחריות (בבית ובגן), לתת לו תחושה שיש לו השפעה על פעילויות שלכם בבית ולא להכנס עימו למאבקי כוח ועימותים. במידה והוא מגלה כישורי מנהיגות יש לטפח אותם. חשוב מאוד שהגננת תהיה מעורבת בתהליך.
לגבי הקושי ברכישת חברים שאת מתארת, יש לבחון האם חסרות לו המיומנויות החברתיות ביצירת קשר, בהשתלבות במשחק ושיחה ועוד. למרות שלדעתי לא זו הבעיה.
כאם חשוב שתגובותייך לתלונות בנך על אירועים אותם חווה יהיו מתונות. היי אמפתית לרגשותיו, שוחחי עימו ובררי מה קרה תוך שאת מציגה פרשנות אובייקטיבית של האירוע ונותנת לו כלים קצת להתמודד. הגבילי שיחה זו לזמן קצר מבלי להאריך יתר על המידה.
שוחחי עם הגננת ובנו תכנית משותפת בית -גן שבה תקבעו שפה משותפת בתגובותיכן וכיצ ד תוכלו לספק את הצורך של בנך "בכוח".
אשמח לעידכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)