מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית גן או בעיה אישית של ילדה..?מל01/05/2009
הבת שלי בת שנתיים וחודשיים. בגיל שנה וחצי (בספטמבר) התחילה ללכת לגן. לפני כן היתה רוב הזמן איתי בבית, קצת עם אמא שלי, כמה חודשים עם מטפלת בחצי משרה ובחודשים האחרונים לפני הגן עם אמא שלי בחצי משרה.
ההסתגלות לגן היתה נוראית. היא היתה בין האחרונים שהסתגלו. עד היום יש לה הרבה ימים בהם היא לא רוצה ללכת לגן. היא אומרת שלא כיף לה בגן והיא רוצה להיות בבית. כשמגיעים לגן, לעיתים רחוקות היא בוכה ובדר"כ היא סתם נצמדת אלי (או לבעלי) ולא רוצה ללכת לגננת.
היא ילדה שזקוקה להרבה חיבוקים וחום. אני יודעת שבגן נותנים לה את זה ואני שומעת ממנה שהיא מאד אוהבת את שתי הסייעות. את הגננת כנראה שהיא פחות אוהבת, אבל אותה גם אני וגם בעלי (ושמעתי מחברה נוספת בגן) לא אוהבים במיוחד.
הרבה פעמים כשאני באה לקחת אותה אני רואה אותה תלויה באהבה על אחת הסייעות שמחזירה לה המון אהבה.
אני מבלה איתה הרבה אח"צ אצל חברות עם ילדים, אצל אמא שלי, בג'ימבורי וכו'. אולי חסרה לה השהות בבית?
אני מתלבטת אם להעביר אותה גן בשנה הבאה או שהבעיה היא אצל הילדה עצמה ולא בגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בגן או בילדה?
ליאת גרוס02/05/2009שלום מל
קודם כל לגבי העובדה כי את איתה בג'ימבורי או אצל האם ושואלת אם לא חסר לה זמן בית. זה תלוי בילדה.אם כיף לה במקומות שאתם נמצאים ואינה מראה סימני מצוקה או היצמדות יתרה אחר הצהריים אז ממש לא צריך לרוץ הבייתה. חשוב לה להיות איתך ולא חשוב איפה . את גם יכולה לנסות לשאול אותה אם רוצה הבייתה או לחברה...
לגבי הגן, זה תלוי בהרבה גורמים
- האם אחרי שאת עוזבת(או בעלך ) היא נהנת בגן ? משחקת ? נינוחה?משתתפת ? אם כן, אז כדאי להשאיר אותה. חבל ליצור מעבר אם לא חייבים. אם שקטה, מסתגרת, ומתוחה רצוי להעבירה לגן אחר.גננת היא דמות חשובה ואםהילדה ממש לא מתחברת זו בעייה.
- מה האופציות ? האם בגן אחר יש ילדים בגילה ? האם יש גננת אהובה ?
שאלות נוספות:
יש בך חלק שחושב שאולי הבעייה בילדה. למה את חושבת כך? מה בהתנהלות שלה מדאיג אותך? האם התנהלות זו קורית רק בגן או גם במקומות אחרים ?
מקווה שעזרתי
ליאת גרוס - מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה..
מל04/05/2009עד כמה שידוע לי היא נהנית בגן, תמיד מספרים לי כמה היא דיברה ומה אמרה (הגננות מאד מתלהבות מהדיבור שלה), גם הורים אחרים לפעמים באים אלי ומספרים איך שמעו אותה שרה יפה ומדברת אליהם כל מיני דברים שהתלהבו מהם, כך שאני מניחה שכשאני לא שם היא מתפקדת כרגיל.
אין לי כרגע אופציות אחרות לגן, חשבתי לבדוק.. למרות שקצת בעייתי כבר למצוא עכשיו גן טוב (צריך להתחיל בינואר..).
לא התכוונתי שיש באמת בעיה לילדה, היא פשוט ילדה מאד חכמה ומתוחכמת אז אני תוהה אם היא מנסה לסחוט אותנו כדי שנשאיר אותה איתנו בבית :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחטנות נשית...
ליאת גרוס04/05/2009שלום מל
יכול להיות בהחלט שהיא מנסה קצת לסחוט. היא יודעת שזה משפיע...
אם היא נהנית בגן אין סיבה להעבירה לגן אחר. אל תכנעו לסחטנות. כשנכנעים לא יודעים מתי הסחטנות תיגמר...
כשהיא אומרת שלא רוצה ללכת לגן אפשר להגיד לה שאין לה ברירה ושבשבת תישאר בבית או שאחר הצהריים תהיו יחד. כאשר נצמדת בבוקר בגן כדאי לחתוך וללכת כמה שיותר מהר .אני יודעת שזה קשה אבל מריחה של הפרידה היא יותר קשה לילדה וגם לך. תנסי להעביר לה מסר שאת סומכת עליה שתתגבר, ושזה המצב.
בהצלחה
אשמח להתעדכן
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)