מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דמי כיס לילדה בת 15רונית01/05/2009
ביתי בת 15 ומבלה המון עם חברותיה, הן נוהגות לאכול בחוץ ולחגוג ימי הולדת ובימי שישי בערב לצאת יחדיו.
כדי להמנע מעימותים בנושא כסף החלטתי להקציב לה 100 ש"ח לחודש. אולם סכום זה לא מספיק לה ותמיד בסוף היא מבקשת תוספות.
יש לציין שאני גרושה ומרוויחה משכורת די ממוצעת, ההוצאות גם ככה גדולות וגרושי מעניק לנו דמי מזונות מינימלים.
אני מציעה לביתי לבקש גם מאביה דמי כיס, אולם הוא נותן לה ממש מעט ולא באופן קבוע, על דברים נוספים שהיא מבקשת ממנו הוא כמעט תמיד עונה לה "תבקשי מאמא בשביל זה אני נותן לה מזונות".
אודה על התייחסות לבעיית דמי הכיס , אבקש לציין כי חברותיה ממעמד כלכלי חברתי כמוה ואין היא יכולה לדעתי להשוות את עצמה אליהן בנוגע לרמת החיים שהיא מרשה לעצמה. (וגם מבחינה חינוכית כך נראה לי)
כמו כן שני אחיה צנועים וכמעט לא דורשים דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי כיס
רבקה זיו01/05/2009הי רונית,
החלטתך לגבי מתן תקציב קבוע לביתך הוא נכון ביותר. לטענתך 100 השקלים שנקבעו אינם מספיקים לכל הוצאותיה והיא דורשת עוד. האם את מאפשרת זאת? תחושתי מדברייך כי את בעצמך חושבת שסכום זה אינו מספיק ולכן, את בעצם מחזקת את טענות ביתך.
האם כאשר החלטת על הסכום שיתפת את בתך או שזו הייתה קביעה שרירותית? אולי כדאי שתשוחחו ותחליטו יחד על הסכום תוך הצבת גבול ברור שלך כהורה.
בכל מקרה לך כאם האחריות להציב גבולות ברורים גם אם זה בנושא כספי. עזרי לה לארגן את התקציב החודשי באמצעות יצירת רשימת הוצאות חודשיות ותכנון נכון שלהן. מצאו יחד פתרונות למקומות בילוי שלא דורשים הוצאות גדולות (ויש הרבה) אותן תציע לחברותיה. שוחחי עימה והסבירי לה כי גם את כהורה מוגבלת בתקציב קבוע, שתפי אותה בתחושותייך, והיי עקבית בהחלטתך.
במידה ואפשרי עזרי לגייס באמצעות "עבודה" כגון, בייבי סיטר וכוי' הכנסה נוספת.
הכי חשוב שתדעי כי כך תוכלי לפתח אצל בתך את תחושת העצמאות, אחריות ויכולת ארגון עצמי שהינם כישורי חיים חיוניים ביותר.
בהצלחה
אשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)