טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, בני בן ה-11, הינו בן בכור (אחריו יש לי עוד בנים), לאחרונה הוא מתלונן על כך שהוא מפחד, בעבר הוא היה לעיתים מסרב להשאר בבית לבד, גם לא לזמן קצר, ולעיתים הוא הסכים. כעת הוא מפחד בצורה יותר חמורה, לדוגמא: אתמול בלילה הוא רעד מפחד. הוא מתקשה להרדם בלילה, ומתעורר מס' פעמים בלילה בבהלה. כששאלתי אותו ממה הוא מפחד הוא ענה לי שהוא מפחד מחטיפות. כעקרון אין לי מושג מאיפה הרעיון ייתכן שמספר שהוא קרא (הוא קורא המון ספרים).
האם יש דרך שאני יכולה לעזור לבני? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מיכל שלום, כדאי לעזור לילד לעבד את הפחד ולבטא אותו בדרכים שונות - ציור, כתיבת סיפור מפחיד (בדומה למה שקרא), המחזה ועוד. כמו כן, רצוי לברר עמו מה בדיוק מפחיד אותו בחטיפות - האם למשל הוא חרד שעליו לשמור על אחיו מפני חטיפות, האם הוא חש עדיין זקוק לנוכחות ההורים וקשה לו להישאר לבד, וכדומה. במידה והפחדים ממשיכים, למשל בהתעוררויות תכופות בלילה, רצוי להתייעץ עם פסיכולוג המטפל בילדים, כיצד ניתן לעזור לו. בהצלחה, שירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
... קרא עוד