מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ענישהלאה03/05/2009
שלום
בני בן 1.9 ויש לו התנהגויות שכלל לא מוצאות חן בעיננו ואף מעצבנות.
למשל:
1. דופק חזק צעצועים בשולחן או במראה, חלון
2. קופץ על הספה - יכול ליפול בצורה רעה
3. מתנגד כשמחתלים/מחליפים לו בגדים ורוצה לקום תוך כדי
4. יורק את האוכל החוצה וצוחק על כך בזמן שאני מאכילה אותו דייסה, מרק וכו'
5. מתנגד לעיתים כשקושרים אותו בכיסא בטיחות
ועוד כהנה.
כשמבקשים ממנו להפסיק, בהתחלה יפה ואח"כ בהרמת קול תוך כדי הסבר, הוא עושה דווקא ועוד יותר מקצין את התנהגותו.
אנו מרגישים כל הזמן במלחמות וקרבות איתו.
שאלתי, האם ענישה בגיל כזה יעילה ואיך אפשר להעניש או להפסיק את ההתנהגויות הלא רצויות הללו.
תודה
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענישה
ד''ר שירי שדה שרביט04/05/2009לאה שלום,
ההתנהגויות של בנך שאת מתארת נשמעות לי תואמות בהחלט את גילו ואת מינו. תוכלי להתרשם מכך אם תתייעצי עם חברות או קרובי משפחה שלהם ילדים בני אותו גיל, ותשאלי אותם לשכיחות התנהגויות אלו. כדאי להבחין בין התנהגויות שהן משחק, כמו דפיקת צעצועים (לילד אין אפשרות להבין את המשמעות של מעשיו ושהוא יכול לפגוע בחפצים עמם משחק), לבין התנהגויות שהן מסוכנות עבורו (כמו אי חגירת חגורת בטיחות או קפיצה על ספות).
עדיף להשתמש בתגובות אשר יעבירו לילד את המסר שההתנהגות לא רצויה, ויציעו לו דרכים נאותות יותר להתנהג. למשל, כשהוא משחק אפשר לעצור את הילד פיסית או לקחת ממנו את החפצים המסוכנים. כשהוא יורק אוכל, רצוי להפסיק את הארוחה. ילד בגיל כזה יכול גם להבין הסברים פשוטים. קחי בחשבון שלא תמיד ילדים מגיבים במהרה לאיסורים, וצריך ללמדם מה מתאים ונכון לעשות, ומה לא.
כמו כן, כדאי להציע לילד משחקים חלופיים או הסחות דעת - כשדופק צעצועים, תני לו "הך פטיש"; כשקופץ על הספר, אפשר להציע לו כרית לקפוץ על הרצפה, או הזדמנויות אחרות להוצאת מרץ; בזמן ההחתלה או החגירה באוטו, רצוי לתת לו משחק קטן שיחזיק ביד כמו רעשן, על-מנת שיתעסק עמו.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)






.jpg)
