ילד בן חמש ו-3 חודשים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן חמש ו-3 חודשים
    רעות
    03/05/2009

שלום,
    בני בן חמש ו-3 חודשים ,אח בכור לאחות בת שלוש וחודשיים. הוא מאוד נבון ופיקח לגילו, מאוד עקשן, רגיש ומתוסכל בקלות.
    בבית אני הרבה פעמים מוצאת את עצמי חוזרת ומבקשת ממנו דברים - אך הוא לא מקשיב לי, לפעמים זה מרגיש כאילו הוא עושה דווקא וממני זה גוזל המון כוחות.
    בגן- יש לו בעיות משמעת קטנות ולעיתים הוא אינו מקשיב לדברי הגננת. הוא מאוד רגיש ונפגע מילדים בקלות רבה. בעיה נוספת היא שהוא נמשך לילד האלים של הגן, למרות שהילד הזה מכה ומציק לו ולמרות בקשותיי שלא ישחק עימו.
    ובעיה אחרונה בינתיים- בבקרים לא כל כך קשה לו להפרד ממני שהוא הולך לגן, אך הוא מאוד מתגעגע במהלך היום והרבה פעמים קורה שמתקשרים אליי מהגן בטענה שהוא בוכה ומתגעגע ואני באה לאסוף אותו מוקדם יותר (אני לא עובדת כרגע).
    הייתי בסדנאות הורות ואף נפגשתי עם יועצת חינוכית, אך אני מרגישה דווקא צורך לחזק את בני ע"י עזרה מבעל מקצוע. אין לי מושג למי אני יכולה לפנות. אשמח לקבל את עזרתכם.
    המון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן חמש ו-3 חודשים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרעות,

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/05/2009

רעות שלום,
    נראה שגם המסגרת החינוכית וגם את מתקשים לעתים בהתמודדות עם ילד כ"כ מאתגר שיודע מה הוא רוצה, וכיצד לתפעל את המבוגרים. מאוד נדיר שגננות מתקשרות להורים ואינן מצליחות להרגיע את הילד, בשלב כה מתקדם בשנה, ולכן כדאי לבדוק במה מדובר כאן - במניפולציה שהוא גילה שעובדת על הסביבה, בחרדת פרידה עוצמתית במיוחד, בקושי להרגיע את עצמו כשהוא מתוסכל, או בשילוב של הגורמים הללו.
    נראה לי שכדאי שתבררי את הנושאים הללו באופן מעמיק יותר עם פסיכולוג המטפל בילדים, כמובן שבשילוב אבי הילדים, במידה והוא מעורב בגידולם. תוכלי לכתוב לי היכן את גרה ואפנה אותך למרפאה ציבורית או לפסיכולוג פרטי באיזורך.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך שאלה....

רעות
    04/05/2009

שירי תודה,
    אבי הילדים מעורב בגידולם. הוא עובד הייטק וחוזר מאוחר הביתה כך שרוב הזמן אני עם הילדים.
    אני לא חושבת שיש לעמית בעיה להפרד ממני -מכיוון שבמקרים אחרים הוא נפרד בקלות -כשהולך לחברים, אצל סבא וסבתא, בחוגים. הבעיה מתעוררת רק כאשר הוא הולך לגן.
    מה לגבי המשיכה שלו לשחק דווקא עם הילד הכי אלים בגן למרות שהנ"ל מציק לו? על מה זה יכול להעיד?אני חושבת שהוא מנסה לתת לילד הזה כל פעם צ'אנס מחדש ואינו מבין שזה דפוס ההתנהגות של הילד ושהוא רק ימשיך להפגע.
    אנחנו גרים בפתח תקווה ואשמח אם תכווני אותי למי אוכל לפנות.
    תודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרעות

ד''ר שירי שדה שרביט
    07/05/2009

עולות לי כמה השערות לגבי הסיבות בעטיין לעמית קשה להיפרד בגן - ייתכן שבסביבות שהן יותר אינטימיות ובהן יש יותר היענות מיידית לרצונותיו, קל לו יותר. בעוד שבגן הוא נאלץ להתחלק עם יותר ילדים. כמו כן, ייתכן שמול הצוות בגן הוא מצליח יותר לבטא את רצונותיו כשהוא עושה זאת באופן "דרמטי", ועם אחרים הוא עשוי להיות יותר פשרן. אבל אלו השערות מאוד בסיסיות, מבלי להכיר אתכם.
    בנוסף, ילדים בגילו של בנך לרוב לא מפגינים התנהגויות חברתיות מאוד מורכבות כמו "לתת צ'אנס" לחבר. כנראה שבחבר האלים יש דברים שמוצאים חן בעיניו ומושכים אותו - אולי כל עוד הם משחקים ולא אלימים מדי, הדבר נעים לו. אגב, גם אצל חיות שונות ניתן לראות את הזכרים הצעירים עסוקים ב"התגוששות" חסרת מטרה. כלומר, זו התנהגות טבעית מצדו של עמית.
    לגבי הפניה, למיטב ידיעתי יש מרפאה ציבורית טובה בפתח תקווה. אם תרצי שאפנה אותך לפסיכולוג פרטי מומלץ באיזורך, צרי עמי קשר טלפוני.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו