עזרה דחופה לגבי ילד בן 6 שיש לו פחד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה לגבי ילד בן 6 שיש לו פחד
    גלית
    04/05/2009

שלום,
    יש לי ילד בן 6 שהולך לגן עירוני,מתחילת השנה היה הכל בסדר,ורק עכשיו לפני 3 שבועות הכל התהפך,לא מוכן להיכנס לגן,בשבוע הראשון הגננת והסייעת היו צריכים לקחת אותו לתוך הגן כשהוא בוכה בהיסטריה.
    ועד היום הוא לא מוכן להיכנס לגן אלא רק אם הסייעת באה החוצה ולוקחת אותו והוא גם כל בוקר שואל אותי אם אבא יבוא לאסוף אותו מהגן,ובלילה הוא מתעורר מחלומות שהוא חולם שמשאירים אותו לבד בבית. אפילו הוא מפחד לעלות למעלה מהבית והחוצה לבד זה משהו שלא היה קודם לפני.
    ועוד דבר הוא עושה הכנה לכיתה א,בהתחלה הכל היה בסדר ועכשיו הוא לא מוכן להיכנס לכיתה אלא רק אם אני (אמא) נכנסת או אם סבתא שבדרך כלל היא לוקחת אותו לחוג.
    והיינו בשתי מפפגשים בבית הספר שהוא ילמד והוא לא מוכן להיכנס לבד למרות שכל החברים שלו שם,והוא גם אמר לי שהוא מפחד מבית הספר
    אני צריכה יעוץ מה לעשות ואיך לפתור את הפחדים שלו,ואיך אני אתמודד עם הבית ספר החל מספטמבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד לקראת מעבר לביה"ס

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/05/2009

גלית שלום,
    לא ברור משאלתך האם הפחדים של הילד מכוונים סביב המסגרות החינוכיות (גן, בי"ס) או שהם רחבים יותר. כדאי לבדוק באיזו מידה הילד חרד מביה"ס, אלו ציפיות ופחדים קשורים בעיניו למעבר לכיתה א' וכדומה. אמרת שהוא נמצא בהכנה לכיתה א', לא ברור מאיזו סיבה, אולם גם הדבר עשוי להשפיע על מוכנותו להשתלב במסגרת החדשה. דרך דברייך עבר גם מתח שאת שרויה בו, גם כאן לא ברור מדוע, והמתח עלול להעצים את החרדה של הילד, מבלי שתתכווני לכך.
    אני מציעה שבאופן התחלתי, תתייעצו עם פסיכולוג הגן, אשר מכיר את הילד ויכול לצפות בהתנהגותו. במידה ואתם חשים עדיין במתח של הילד או שלכם לקראת הכניסה לבית הספר, תוכלו להיעזר בהתייעצות ובהדרכה הורית אצל פסיכולוג המטפל בילדים.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה לגבי ילד בן 6 עם פחדים

גלית
    05/05/2009

היתה לי שיחה פעם אחת עם הפסיכולוגית של הגן והגננת לפני שכל הפחדים התחילו ולפי הגננת הכל היה בסדר,הבעיה שהפסיכולוגית של הגן כבר לא מגיעה לשם יותר וזה גם קצת בעייתי בשבילי להיפגש איתה בגלל שעות העבודה שלי.
    מה ששכחתי לציין זה שביני לבעלי יש הרבה ויכוחים ומריבות וכמה פעמים בעלי אמר בנוכחות הילד שקשה לו להתמודד עם הילדים והוא רוצה לעזוב לתקופה,למרות שזה לא קרה כי אמרתי לו זה לא יפתור את הבעיות עם הילד זה רק יעשה את זה יותר גרוע,האם הפחדים שישאירו אותו לבד והמעבר לבית הספר קשור לזה ,איך להתמודד עם זה שהכל יחזור לקדמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגלית

נעמה סבג שמש
    05/05/2009

היי,

כמו ששירי כתבה לך, הבעיה מורכבת מידי וחשוב לערב פסיכולוג ילדים כדי לבדוק ממה נובעים הפחדים ובכדי שיעזור בטיפולם.
    אני מבינה ששעות העבודה שלך מגבילות, אך יש מצבים שהם מעל לכך, ולכן השתדלי לשם כך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו