בת 2.8 שקשה לה לעשות קקי בשירותים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת 2.8 שקשה לה לעשות קקי בשירותים
    סיגל
    04/05/2009

שלום -

הילדה שלי בת 2.8 בחופשת הפסח התחלנו בגמילה מטיטולים, התחלנו עם סיר ולאט לאט לא הצטרכה אותו, כי גם בגן השירותים קטנים וידידותים. ובבית עם ישבנון ואפילו בלי...

כיום עושה יפה פיפי בשירותים, גם בגן אומרת שצריכה ואין פספוסים.
    בלילה מההתחלה הייתה בלי טיטול, (היתה קמה יבשה גם שהייתה עם טיטול מכיוון שלא שותה הרבה לפני שינה, ולא קמה באמצע הלילה לשתות...)

הבעיה - בימים הראשונים לגמילה (עוד שהיתה עם הסיר) עשתה 3 פעמים (בשלושה ימים) קקי בסיר ואז היתה קמה ומסתכלת מה יצא לה מהגוף ומתחילה לבכות וקצת בלחץ...
    ומיד הסברתי שכל הכבוד ושזה טוב, אבל מאז הפסיקה, היו יומיים שלושה של התאפקויות (כי כל פעם שהיה לה קקי והיינו הולכות לשירותים אז היתה בוכה אומרת שאין ולא עושה)
    ואז התחלתי לשים לה טיטול רק בשביל שתעשה קקי ומיד מורידים (כדי למנוע את ההתאפקויות)
    ומסבירה לה שבנתיים נעשה בטיטול ,עד שתלמד לעשות בשירותים.... (והיא גם אומרת את זה)
    אז מבקשת טיטול לקקי ומיד מחליפים גם בגן....

השאלה - האם פתרון הזמני של טיטול זה טוב?
    איך עוברים לשלב שהיא עושה בשירותים? (כי בפעם הראשונה שעשתה בסיר קיבלה מתנה גדולה ותמיד אני מסבירה לה שזה טוב וחשוב לעשות וכמו הגדולים גם אימא ואבא...)
    וכל הזמן כשיש לה אומרת שזה ריח לא נעים ומגעיל....

הערה - יש לה ספרים בנושא שמאוד אוהבת, סיר הסירים ושלום לחיתול.
    וזו ילדה מאוד בוגרת ונבונה שמבינה עניין מכירה את כל ההסברים וחוזרת עליהם.

דרך אגב, אני צריכה ללדת באוגוסט...

מה לעשות?? מצד אחד אני לא רוצה ללחוץ עליה יותר מדי, כדי שלא תתאכזב שלא מצליחה...

מצטערת על האורך...
    תודה רבה מחכה לתשובתכן

אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגתם על השאלה שלי - תשובה? תודה!

אורית
    04/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בשרותים

ליאת גרוס
    04/05/2009

שלום אורית
    בעיות עם גמילה מקקי הן שכיחות ובדרך כלל פתירות
    שלב הביניים הזה של לשים חיתול לקקי אינו אידאלי כי עלול להפוך להרגל נוח ולמנוע התקדמות של תהליך הגמילה.
    חשוב שהילדה לא תקבל מסר מכם או מהגגנת או מסבתא שקקי זה מגעיל או מסריח. ההפך חשוב לתת לו מקום של כבוד. להשוויץ בו קצת, להסביר שזה משהו חשוב. לא לשדר דחייה אלא גאווה.
    כדאי לשבת לידה בסיר או בשירותים ובלי לחץ פשוט לשבת שם עד שיוצא. להבטיח מתנה על כל קקי שיוצא ולתת אותה מייד אח"כ. במקביל להתקשר לאבא או סבתא כדי לספר בגאווה (בנוכחות הילדה כמובן) על ההצלחה. אח"כ ללכת איתה לשירותים, להוריד את המיים יחד וכו'.
    בדר"כ ילדה שכלכך נגעלת מקקי שמעה מישהו אחר נגעל מזה... זה לא בא לבד...שווה לבדוק ולשדר מסר אחר
    בהצלחה

ליאת גרוס
    מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובת ליאת - קקי בשירותים

אורית
    05/05/2009

שלום ליאת -

קודם כל, תודה על התגובה.

אני תמיד אומרת כל הכבוד בהתלהבות על כל פעם שעושה בשירותים, וכמה היא גדולה ושזה טוב וחשוב לעשות קקי בשירותים. ותמיד תוגמלה בהפתעות...

אבל היא לא מוכנה בכלל לנסות ולשבת באסלה כדי לעשות.
    בימים הראשונים לגמילה שעשתה בסיר קקי, אז היתה קמה מסתכלת מה יצא לה מהגוף, וקצת בוכה ונלחצת, אבל מיד עודדתי והתלהבתי וקיבלה בפעם מהראשונה לקקי בסיר מתנה גדולה....
    ודווקא סיפרנו לסבא סבתא ועשינו מזה רעש גדול היא גם אומרת שהיא גדולה וגיבורה.

היום למשל הרגישה שיש לה קקי וביקשה טיטול ואומרת כמו שאני מסבירה לה שזה בנתיים, עד שתלמד לעשות בשירותים...
    שאלתי אותה אם רוצה לנסות לעשות בשירותים אבל בוכה ולא רוצה....
    אז שמנו טיטול ואמרתי לה שתהיה בחדר שירותים עד שתסיים, (היתה עם דלת פתוחה) במקרה אמא שלי נכנסה והילדה ישר אמרה לה: אני עושה משהו חשוב...
    זה כאילו היא מבינה את כל ההסברים, אבל לא מוכנה לשבת באסלה כדי לעשות....

מה לעשות?
    אני גם לא רוצה ללחוץ עליה להצליח (למרות שאני רוצה שזה יקרה כבר...)
    יש סיכוי שזה יבוא ממנה?

יש לציין שאני צריכה ללדת באוגוסט...

חשבתי אולי להגיד לה שהטיטולים נגמרו...

מה דעתך?
    סליחה על האורך....
    מחכה לתשובתך
    תודה רבה אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קקי בחיתול בשרותים

ליאת גרוס
    05/05/2009

אולי כדאי לנסות כשלב ביניים שתשב עם החיתול באסלה
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אנסה!! תודה רבה על התשובות!

סיגל
    06/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו