נשואים 2 עם ילדים מצד הבעל..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• נשואים 2 עם ילדים מצד הבעל..
    ורד
    04/05/2009

שלום רב .. אני נשואה לבעל מקסים שגרוש + 2 הילד הגדול בן 8 וחצי יש לו פחדים לאחרונה מלישון אצלנו דבר שהיה בעבר הוא טופל אצל פסיכולוגית וזה חלף לו הוא השתפר המון בהתנהגות ופתאום חזר לאחור שוב חזרו לו הפחדים ..לאחר ששאלתי ובעלי שאל ממה הוא חושש כל כך הוא ענה שאצל אמא הוא ישן איתה במיטה ופה לא !
    לכן הוא לא מוכן לשון אצלנו !
    דבר שהכעיס מאוד ולאחר שיחה של בעלי עם גרושתו היא הבטיחה שלא תרשה לו להיכנס שוב למיטה שלה אך לדעתי היא כן מרשה מפני שהוא לא מוכן בשום אופן לבוא לישון אצלנו .. והסיבה ברורה..
    מה לעשות?
    האם לקחת אותו בשישי שלנו לעשות לו כייף כמו תמיד ואז להחזיר אותו בלילה ולמחרת לאסוף שוב? או .. לא לקחת כלל דבר שעשינו בעבר סוג של עונש לא רוצה לישון לא ניקח כלל ואז הוא צילצל וביקש לחזור לישון פעם בשבועיים .. מה לעשות ? יש לציין שלי אין ילדים עדיין אך אני מאוד טובה עם הילדים די סבלנית ומפנקת כאילו היו שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לי

נעמה סבג שמש
    05/05/2009

לי,
    אין צורך להכנע ל"סחיטה" של הילד. ילד צריך גבולות, ועליכם להציב אותם.
    כמובן ששיחה עם האמא והבהרה שמצב זה פוגע בילד תוכל להועיל.
    הילד צריך לדעת שהוא לא חייב לבוא אם אינו רוצה, אבל אם הוא בא אלה הם הכללים של הבית.

אם כיף לו אצלכם אני מניחה שהוא ירפה לאחר שבוע - שבועיים. אני גם מניחה שזה יגרום לאמא לשתף פעולה.

אבל אתם- אל תוותרו ואל תשתפו פעולה. תבהירו עד כמה אתם אוהבים אותו ותהיו שמחים אם יבוא, אך אלה הם הכללים בבית והוא ילמד לקבלם.
    תאמרו שאתם מוכנים ללכת ולקנות איתו דבר מה שישן איתו בלילה וייתן לו הרגשה טובה יותר בחדר בו הוא ישן, אך בחדרכם אינו יכול לישון.

תהיו נחושים וזה יעבוד.
    בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה..

ורד
    05/05/2009

תודה שהתייחסת לשאלתי אך יש לי שאלה נוספת לפי איך שאני מכירה את הילד הוא ילד מאוד חכם והוא בדרך כלל "מסובב" את האמא !! מפני שאותנו הוא לא "מסובב" זה משגע אותו ופשוט לא נעים לו להיות כניראה אצלנו .. לדוגמה: בבוקר יום שבת הוא רוצה חטיפים !! דבר שלא מקובל אצלי ואני לא מוכנה לזה רק עד אחרי הארוחת בוקר ואז הוא כועס!! ואומר אצל אמא היא מרשה לי!! אני עונה אצל אמא תעשה מה שאתה רוצה אצלנו לא.
    דוגמא נוספת: הוא מאוד מבלגן את חדרו ואנחנו יוצאים כל בוקר אחרי הארוחה לטייל אני מבקשרת שיסדר את הצעצועים שבילגן והוא בעצבים מסדר עם פרצוף כועס ואומר " לא רוצה"!! אני שואלת שבאת לפה היה הכל מסודר? הוא עונה כן .. אז אני מבקשת שתשאיר הכל מסודר כמו שהיה .. כמובן זה לעולום לא כמו שהיה אבל לפחות הוא מבין את העניין ולפי הבנתי אצל אימו כניראה הוא לא מסדר..
    הוא לא מוכן להחליף תחתונים בבוקר וגרביים וגופייה שהיו תחת הפיג'מה !! לוקח לי 10 דקות לשוחח איתו שהוא לא יוצא מהבית עד שמחליף לחדשים שאני מניחה לו על המיטה .. בסוף כמובן אני מצליחה בכללללל אך זה מתיש ומעייף מאוד . מה שמביא אותי למסקנה שאימו לא עושה עבודה כל כך טובה או שפשוט גם לה הוא עושה את אותו הדבר והיא בדיוק כמוני נלחמת איתו בכל..
    לשאלתי הוא מאוד "תחמן" אם אומר לו שקנינו לו איזה שהוא צעצוע מאוד יוקרתי {בדרך כלל זה יקר כל מה שהוא מבקש מאיתנו} פתאום הוא יבקש ויצלצל כל 5 דקות לאבא שלו שיאסוף אותו לישון אצלנו בשביל הצעצוע הזה ..! מה שמביא אותי לשאלה האם הילד אגואיסט? האם פשוט עושה מה שמשתלם לו ?
    אז האם להסכים לזה שהוא לא יבוא כמו שהוא רוצה ? כי כל דבר שהוא רוצה בדמעות הוא מסיג מאימו ..האם גם עכשיו להסכים לזה?
    נכון שאני לא אימו אך אני חושבת שצריך להציב לו גבולות מפני שהוא רק בן 8 וחצי מה יהיה בגיל ההתבגרות ?
    תודה מחכה לתשובה .. לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורים גרושים וגבולות

נעמה סבג שמש
    05/05/2009

לי שלום,

את מתארת פה מצב בעייתי. זנה נכון שיש להציב לילד גבולות, ויכול להיות שבבית אימו אינו זוכה להם, אך פה אמור להכנס האב לתמונה. את מציגה את עצמך כדומיננטית מולו. לא אתפלא אם יאמר לך שאת לא אימו ולא תאמרי לו מה לעשות.
    את באמת צריכה לערב יותר את האב. האיסורים וההנחיות, נכון שיבואו מאבא, ולא ממך.

מעבר לכך, חשוב שתשבו איתו ותכתבו תקנון לבית. מה מותר ומה אסור. רשמו גם את דרישותיו.
    חשוב שגם תתפשרו איתו. למשל, האם זה קריטי שיחליף תחתון בבקר? האם זה קריטי שיקבל ממתק רק כקינוח? תחשבו מה קריטי בעבורכם, אך תדעו שעליכם גם להתפשר.
    בתקנון חשוב שיהיה כתוב גם הדרישות שלו מכם, וגם מה יקרה במידה והצדדיפ לא עומדים במחויבותיהם.
    כך, הכל יהיה ברור יותר.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ...

ורד
    05/05/2009

תודה רבה על היעוץ את צודקת אני מאוד דומיננטית עם הילדים אך האב פשוט פחות זו הסיבה הוא יותר איך לומר אדיש ... אז זה חשוב לי ...
    אבל אני ייתן לו יותר להכנס ממני מקווה שזה יעזור ..
    יש לציין שאפילו אני מתכתבת עם האם בהודעות בניד רק לגביי הידלים {היא בטח לא מבינה את הסוגיה הזו שהם כל כך חשובים לי } .. אולי באמת אני ירפה .
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו